Mina småtjejer.



Kunde man inte tro för ett år sen när Angelina flyttade in och det skulle slåss och fräsas så fort de kom varandra nära.

Klassisk Zelda-låt.


En helt underbar gammal klassiker.

Tablets.


Nästa stora trend inom data och teknik är helt klart tablets. Precis som netbooks slagit egenom helt och hållet så kommer antagligen tablets ta över den trenden, en liten smidig dator som egentligen bara består av en multitouchskärm.

Rykten har länge cirkulerat att Apple skulle vara först ut med sin, en förstorad iPhone egentligen, för ryktena säger att den skulle använda samma oprativsystem som iPhone, OS. Men nu har ett helt gäng andra tillverkare i asien satt igång med lanseringen. Även stora företag så som Microsoft har börjat tillverka mjukvara som är speciellt utformat för att passa dessa datorer.

Här nedanför kan du se en 'Hands-on' av en prototyp av en Hanvon, ser riktigt trevlig ut. En tablet blir ett måste när de börjar komma ut på marknaden till ett vettigt pris.


The Gold & The Beautiful.


Ni som följer 'Bortskämda svenska tanter i Hollywood' har såklart inte missat Agnes-Nicole Winters storfilm The Gold & The Beautiful. 30 miljoner ska filmen ha kostat, vart tog de pengarna vägen?

Trailern är så fruktansvärt dålig så att den nästan blir bra. Bra kanske va att ta i.

Samsung AMOLED 12M.


Samsung tänjer lite på gränserna i kategorin kameratelefon med sin nya Samsung AMOLED 12M, skulle mer säga att det en en telefon och en kamera. På varsin sida av samma maskin.

En kamera med 12 Mpix, 3x optisk zoom och kan spela in video i 720p. En skärm på 3.3 tum med upplösning på 800x480, multitouch och har även en kamera placerad vid skärmen.

Så mycket mer info om just telefonen finns inte än, men den kommer finnas på den koreanska marknaden i oktober.


4-kantiga ögon.


Älskar tisdagar, eller egentligen amerikanska måndagar. Heroes, The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Two And A Half Men och American dad. Finns risk för 4-kantiga ögon.

100 Youtubeklassiker.


100 Youtube-klassiker på 3 minuter och 24 sekunder.

Tuttar!


Östenssons gör dessa fina tutt-bakelser, för bara 35kr kan du kalasa på ett par pattar och då går några kronor direkt till Rosabandet. Fin idé, och fina och goda bakelser.

Fantastiskt bord.


Det här snygga bordet vid namn Colander är tillverkat i en masiv platta aluminium som väger 408 kilo. Det borras 909 hål i bordet vid tillverkning.

Bordet är dock bara gjort i tio exemplar så priset är antagligen gigantsikt, men formgivaren Daniel Rohr har gjort ett riktigt bra jobb.

Se en film på tillverkningen av bordet här.



Men annars är det bra.

Jag har 371kr att klara mig på kommande månad, jag har tydligen en gigantsik minneslucka från i lördags och under den minnesluckan har jag dragit på mig ett väldigt fult hack i min kära iPhone. Men som sagt, annars är det bra.

Microsofts nya multitouch.


Microsoft har lämnat in en ny pantentansökan om ett nytt multitouch tangentbord, för att användes på bärbara tablets med touschscreen och liknande. Tangentbordet dyker upp i två olika halvor där skärmen känner av att man placerar händerna. Verkar riktigt smart och smidigt då andra pop-up-tangentbord kan vara lite knepiga.

Något som kan bli lite problematiskt dock är att bokstaven G saknas på tangentbordet, enligt patentbilden i alla fall.


Ny vecka.

Nu har ännu en helg passerad och det är ny vecka. Helgen va hur som helst trevlig, vart ett riktigt kalas här hemma i lördags. Så gårdagen vart en riktig slappis-söndag. Idag har jag möte klockan ett jag måste springa ner till stan och gå på, men annars finns det inte så många planer.

Hade visst inte så mycket intressant att skriva om nu, så återkommer senare.

Lördag.

Har tillbringat morgonen och förmiddagen i en tyvärr ganska tom butik, men fick lite städat och va antagligen lite duktig ändå. Bestämde date med Matti i stan när jag kom hem, så vi gick på bolaget och sen ner till hamnen för att möta upp Tobbe, Erik och ett gäng tjejer. Tog en öl och sen taxi hem.

Så nu sitter Matti och jag här hemma hos mig, har precis bestält Linköping - Färjestad på pay-per-view. Svindyrt, 139kr, och hemsidan låg nere så fick ringa och prata med någon dataröst för att lyckas beställa.

Så nu blir det snart hockey och lite öl, mycket trevligt. Sen senare får vi se vad som händer, men är bjuden på fest som jag antagligen ska försöka ta mig till. Blir nog fint hur som helst.

Filmmys.


Efter våra räktoaster och Idol så vart vi filmsugna, så satte på Deja Vu på blu-ray. Hade inte sett den innan även om den har några år på nacken. Inhandlade den på El Giganto för 99kr, kan säga att den va värd varenda krona. Riktigt bra film. Imponerande bild också.

Men nu är klockan midnatt och alarmet står på 08 i morgon bitti så tror jag kryper ner i sängen nu faktiskt. Natti.

Svenskt rån på BBC.


Svenskt rån i brittisk tv.

Godis.


Jag, Sarah och Matilda är här hemma, vi ska ha lite fredagsmys med räkor, godis och idol.  Tror Matti tittar förbi sen också. Låter väl inte så tokigt? Men blir väldigt lugnt för ska upp och jobba tidigt i morgon.

Fotade lite fina godisar bara..

Alternative Lifestyle Playlist@Spotify.


Ville bara påminna om min spellista på Spotify. Där jag lägger in låtar och album jag bloggar om, och massa annan favoritmusik. Ni är välkomna att lägga till era egna favoritlåtar i listan.

Listan hittar ni här och ni hittar alltid länken i länklistan till vänster.

Kvällen.


Kyckling, stekta tomater toppade med charlottenlök och ost, pommes och två olika dressingar, en sweetchili och en vanlig chili. Sen lite Idol till det. Vissa har det det bra.

Hade tänkt att sätta igång en blu-ray men visade sig vara en hel del skit på tv men kunde se. Lyxfällan, Criminal Minds, Kändisdjungeln, Wipeout US, Comedy Fight Club och Nöjespokalen. Tur man har PVR-box så att man inte missar något livsviktigt.

Scratsch.


Ännu en riktigt cool scratschvideo.

Drama i mina kvarter.


En förvirrad älg irrade runt på Ekön under torsdagsmorgonen. I ett desperat försök att fly sprang ungtjuren rätt in i ett staket. Och dog.

Strax före klockan åtta på torsdagen kom larm om en döende älg vid Eköns centrum i Motala. Ungtjuren hade förirrat sig in i bostadsområdet och antagligen blivit stressad när morgontrafiken kom igång, tror Kenneth Winberg, Motala kommuns skogsförvaltare.

– Han sprang in i ett staket och bröt nacken, säger Kenneth Winberg.

När ett vittne kom till platsen ska älgen fortfarande ha stått på benen. Kort därefter lade den sig ned på Ulaxgatan och dog.

– Det här är rätt ovanligt. Vi har haft en del älgar i stan men de klarar sig ofta, säger Kenneth Winberg.

Den döda älgen kördes bort av skogsförvaltaren, som uppger att det rör sig om en fjolårskalv.

– Den har säkert kommit från Bergsättersskogarna via Bondebacka och tagit sig in bland bostadshusen, säger Kenneth Winberg.

Maria Biamont för Motala tidning.

Det händer inte så mycket här omkring så det är klart att man blir lite uppspelt när det blir lite action. Missa inte heller den här nyheten, Butik anmäler bajsattacker.


En rastlös torsdag.

Det har vart lite väl många trötta, sega, sjuka dagar nu. Men idag är jag pigg, men har ändå inte så mycket för mig. Förutom att lagt in femtioåttabloggar om tv-spel som ingen bryr sig om förutom jag själv. Men alltid glädjer det någon, mig själv med andra ord.

Väntar mest på att det ska bli kväll så det blir Idol och kanske nån film med flickan.

Förbannar mig också lite över Anglina som hängt i lampskärmen på vår nya fina lampa för 1500kr så den gått sönder. Men en ny skärm är antagligen inte så dyr som tur är, om man hittar någon som passar.

Ja, annars händer det inte så mycket som sagt. Flickans lillasyster va förbi här en sväng precis för att låna dator och toalett. Jag lånade toaletten hos svärmor igår och märkte att pappret va slut, tog emot lite att ropa faktiskt.

Väldigt rastlös nu känner jag, det är redan städat och fint, jag har redan spöat Bayern München med Barcelona i Fifa 10 med 6-0, vunnit ett gäng ronder i Crash Commando, sett på The Big Bang Theory och ätit lunch. Så vad fan ska jag göra nu?

DJ Hero/längtan.


DJ Hero-längtan kom tillbaks nu när jag såg videon från förra inlägget. Så har suttit och gått igenom DJ Hero´s youtubekanal och hittat dessa två favoritmixar. Kommer bli så grymt många bra låtar/mixar i spelet. Längtar.

Scratch/beatbox.


En riktigt snygg och cool scratch och beatbox-video.

Twittra på Xbox 360.

Microsoft har talat om att senaste Xbox firmware uppdateringen innehåller stöd för twitter och andra sociala medier, men eftersom att mitt 360 ligger så fint nerpackat och blinkar rött om jag skulle få för mig att koppla in och starta det så rör det inte mig så mycket.

Men det har även ryktas om en ny PlaystationStore där man kommer kunna ladda ner småprogram och spel som som andra än Sony och andra speljättar har tillverkat, så antagligen kommer det dyka upp på PS3 snart också, och jag längtar.


Nya färger och Facebook på DSi.


Europa blir belönade med tre nya Nindendo DSi den 23:e oktober. Röd, ljusblå och metallic blå. Ännu en nyhet är att dessa kommer med en förinstallerad Facebook-app där man hålla sina vänner uppdaterade och ladda upp bilder direkt från sitt DSi. 

Även ett program som heter Flipnote Studio är nytt. Där man kan föra anteckningar och redigera enkla filmer som direkt kan laddas upp på nätet.

Den nya snygga rosa jag skrivit om tidigare kommer tyvärr bara i USA.

FFXIII PS3 Slim Bundle.


Den 17 December får japanarna en specialutgåva av PS3 Slim med 250GB HDD tillsammans med Final Fantasy XIII. Priset hamnar på ¥41,600 jämfört med vanliga på ¥29,980 (¥30 000 är ca. 2400 svenska kronor).

PS3 Motion Controller.



PS3 Motion Controller är nu bekräftat till våren 2010. En lista på 13 spel som ska stödja kontrollen är också pressenterad. Det första spelet som kommer stödja kontrollen är Biohazard 5: Alternative Edition (Resident Evil för oss Europeer), dessutom användes ett LittleBigPlanet-demo för att demonstrera kontrollen på Sonys presskonferens.

Synd bara att den är så jävla ful och dessutom är man redan ganska mätt på rörelsekänsligkontroll efter att haft Nintedno Wii så länge, men det blir säkert storslaget.

Fan hjälper till.


Ett ryskt fotbollsfan är snäll och hjälper till lite.

Tokyo Game Show 2009.


Idag har Tokyo Game Show 2009 dragit igång. Så man kan nog vänta sig några trevliga nyheter och ett gäng nya trailers och liknande de närmsta dagarna. Mässan är bara öppen för branschfolk de två första dagarna men de resterande två är öppen för allmänheten. Om man inte drömmer om Tokyo annars så gör man det nu.

Poliser spelar Wii.


Floridapoliser blir påkomena spela Nintendo Wii. Ett gäng poliser skulle söka igenom en misstänkts hus men hittade något bättre än vapen och knark.

R2D2 Retrokonsol.


En galen nörd vid namn Brian De Vitis har byggt om sin R2D2 till en superkonsol med 8 klassiska konsoller, projektor och ljudsystem. En riktig allt-i-ett-maskin för spelnörden.


Dagar går.

Gårdagen tillbringade jag med med mina älskade serier och hade ont i magen. Så gick ingen större nöd på mig även om jag mådde skit.

Kvällen tillbringades med flickan och det klassiska myset till Idol och sen lite fotboll efter det. Racing - Barcelona, Zlatan gjorde mål igen och en klasspassning till ett annat. Det gillar vi.

Idag står det inte så mycket på schemat heller. Men ska försöka få lite gjort här hemma i alla fall. Sen är det väl mys som gäller ikväll med skulle jag gissa. Men det ryktas om att det kanske blir mys hos flickans mamma med pizza och Idol ikväll. Blir trevligt.

Älskade Serie.






Nu är det i rullning i det stora landet i väst igen. Heroes säsong fyra, Two And A Half Men säsong sju, How i Met Your Mother säsong fem, The Big Bang Theory säsong tre, Californication säsong tre. Helt fantastiskt, i HD är det ännu mer fantastiskt.


PS3 Slim 250 GB Bundles.


Det har cirkulerat rykten om att PS3 ska komma i fler nya versioner och det tycks stämma för oss i europa. För en GameStop-anställd i norge har vart uppmärksam och sett ett gäng nya bundles i deras orderlista, innehållande en PS3 Slim med hela 250GB HDD och ett spel.

De fem olika spelen som kommer ihop med paketen är Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, Assassin's Creed 2, FIFA 10, Need for Speed: Shift och Uncharted 2. Priset hamnat på 500 norska kronor över priset på en PS3 Slim 120GB.

Finbesök.


Kolla vad som står på min tv-bänk och ser vacker ut, en PS3 Slim. Skulle kunna tro och önska att min PS3 hade fått en lillebror, men den är bara på besök. Matti kom förbi idag, så han och jag tog en promenad ut till Burger King och Onoff, inhandlade den här lilla krabaten och åt gott.

Sen har vi vart här hemma ett par timmar och spelat och laddat ner lite demon åt Matti, för han har inget internet hemma nu så fick passa på att ladda ner lite här.

Men nu sitter vi och tittar på hockey, Elitseriepremiär och det går riktigt bra bra för Färjestad. Mycket trevligt.

Slapp stand-up.


Ja, vad gör man när man är ledig, trött, förkyld och brist på saker att göra. Man lägger sig på soffan och betar av ett gäng inspelningar på digitalboxen såklart. Hade lite stand-up jag inte sett, Comedy Fight Club, Thomas Järvheden - Seriöst roligt och Henrik Dorsin - Godkänd kvalitetsunderhållning. Underhållande. Annars händer det nog inte så mycket idag.

Helgen.

Nu har ännu en helg paserat, en ganska så trevlg sådan. Fredagen tillbringades bara hemma med älskling med lite fredagsmys, lördagen va oplanerad men Johan och Andreas kom förbi här, och de skulle på fest här i kvarterat så jag följde med, men sen gick jag hem redan vid tio för att möta Matti och Erik och se Barcelona-matchen, trevligt.

Och igår, söndag så vart det lite söndagsmiddag hemma hos flickans far med familj och bara lite slappt söndagshäng här hemma. Så en trevlig helg helt enkelt.

Den här veckan jobbar jag bara helg så blir en lång ledig vecka, lite jobbigt samtidigt som det är skönt för jag har inte så mycket att göra direkt.

Minitjockisdedde.


Minitjockisdedde.jpg måste vara det bästa filnamnet någonsin. Men här va jag verkligen både mini och tjock. Bilden är tagen för lite drygt 25 år sedan.

Har vart iväg med min kära mor en sväng. Har inhandlat en ny skrivare/kopiator till henne. En riktigt läcker laser-multiskrivare från Samsung. Sen har vi vart och hälsat på mormor och sen vart hemma hos mor och installerat skrivaren och fikat lite.

Va en trevlig liten tur, kul att se mormor. Fast egentligen är det ganska sorgligt att se henne ligga där och tyna bort. Men hon är vacker och hon ler så fint när man kommer.

Nu väntar jag på att flickan ska komma hem från jobbet. Ska ta och laga lite mat, sen ska nog hon iväg snart igen för hon ska på något kalas. Vad jag gör får vi se, kanske hänger med på kalas eller styr upp ett litet eget.

Snygg skrivmaskin.


Den gamla klassiska Valentine-skrivmaskinen från 1969 får nytt liv i den här konspet-datorn som Yanko har roat sig med att bygga. Det är fantastiskt snygg men i dagsläget har den ingen funktion alls.

Ett utdragbart tangentbord, med muskula och knappar. Med ratten som man normalt fall för pappret med är meningen att man ska kunna ratta upp en ultratunn skärm, men än så länge är det bara en konsept-design, men vi kan hoppas på att det blir verklighet.


Playstation 4?


Att det kommer en Playstation 4 i framtiden kan vi nog räkna med. Det här är en konseptkonsoll som konstnären Tai Chiem har tagit fram. Den ser verkligen futuristisk ut, men med tanke på utseendet på Sony Ericssons nya designmobil 'Pureness' med den transparanta skärmen så är det kanske inte bara fantasi?


Billigare Wii.


Mycket talar för att Nintendo precis som Sony och Microsoft kommer göra en prissänkning på sin konsoll. I det stora landet i väst har det redan börjat dyka upp reklamblad som tyder på detta så antar att man kan fastslå sänkningen. Frågan är när vi får se det här i Europa. Det innebär en prissänkning på ca 500kr, så det borde gå att hitta Nintendo Wii för 1999kr här i framtiden.


När jag ändå skriver om Wii så kan jag tala om att den svarta konsollen är släppt nu, men endast i Japan. Men för den som måste ha en så är det bara att importera en för 333 dollar.


Fredagsmys.


Tredje fredagen i rad som jag stannar hemma och bara tar det lugnt. Igår avnjöt vi fredagskvällen med klyftpotatis, fläskfile och Idol. Har svårt att tänka mig att någon skulle ha något emot det.

PS3 - till rätt pris?


Sveriges billigaste PS3 Slim.
Jag tillhör de få som aldrig klagat över det höga priset på Playstation 3, för när jag köpte min konsoll för 4495kr så tyckte jag att det va värt varenda krona. 

Så nu när de sänkt priset med upp till 1500kr så är det verkligen dags för er som snålat innan att skaffa en. PS3bloggen.se har ett samarbete med Pixmania och säljer PS3 Slim för 2994kr, om man knappar in koden PS3BLOGGENSE i kassan. Så nu finns det inga bortförklaringar som håller.


Dessutom såg jag idag att CDON har sänkt priset på DJ Hero till 1099kr, istället för det tidigare priset på 1249kr. Sen ligger FIFA 10 och NHL 10 uppe med priset 499kr på El-gigantens hemsida. Vilket gör att man kanske tillochmed kan överleva oktobermånad med alla trevliga spelsläpp.

Hello Kitty-dator.

En sockersöt Hello Kitty-dator är väl alla tjejers dröm? Den här lilla nettoppen finns att inhandla i Japan för ca 4000kr, för den som redan sitter på en MiNEW A10 nettop kan nöja sig med att köpa ett Hello Kitty-pimpkit för strax under tusenlappen.

Twitterfon blir Echofon.


Det har nyligen kommit en uppdatering till Twitterfon som gör att programmet byter namn till Echofon. Varför vet jag inte men får mig att börja hoppas att de slopar twitter i namnet för att det ska börja stödja annat.

Något jag saknar är ett program som uppdaterar Facebook-statusen samtidigt som man uppdaterar Twitter, som Android-användarna är bortskämda med. Så det håller jag tummarna för.

Echofon finns även som gratis-app. och är enligt mig det bästa Twitterklienten för iPhone.


En trött Dennis.

Har tillbringat ett par timmar på ett kallt kontor och i en kall butik idag. Men förutom kylan så har det gått bra. Är hemma och är trött nu, ligger på soffan och väntar på att lasagnen jag slängt ihop ska bli klart och på att Idol ska börja. Mycket mer än så blir det inte ikväll, lasagne och Idol. Men det är inte så tokigt ändå.

Systemare i färg.


I oktober släpper Pentax den här läckerbiten, Pentax K-x. 12.4 mpix, filmar i 720 HD och för 650 dollar får du den tillsammans med en 18-55mm lins. Den kommer i färgerna röd, vit, marinblå och den klassiska svarta.

Uppdatering. Om man har turen att bo i Japan kan man specialbeställa sin Pentax K-x och välja bland 100 olika färger på kamerahuset och 5 olika färger på greppet. Prova att färglägga en Pentax E-x här.


iPhoneskydd för 7kr.


Case-Mate erbjuder det här budget-skyddet till din iPhone för bara 0.99 dollar.
Tycker själv att det är ganska roligt och snyggt.


Nästan igen dag alls.

Har verkligen vart en trött, seg och snorig dag idag. Inte hänt så mycket alls. Men kvällen blir förhoppningsvis lite mer händelserik. Lillebror, Tobban och Matti kommer och ska titta på fotboll och äta pizza med mig och flickan.

Det är Inter - Barcelona, så Zlatan spelar och det kan man såklart inte missa. Visade sig att det bara va jag som har Viasat Fotboll, men då fick vi en anledning att samlas här, alltid trevligt.

Uppdatering. Tråkig match men trevlig kväll.

Dataspelstoppen.


Tv-spelsprogram från 1991. Förstår att det måste vart ett enormt jobb att få tag på så kunnig programledare. Hon kan tillochmed läsa innantill. 'så vi ger det här - tummen upp'.

DJ Hero-trailer.


Med Daft Punk. För några dagar sedan vart det officiellt att Daft Punk är med i DJ Hero och här är den första trailen med dem inblandade. Kan tänka mig att det blir et par riktigt grymma mixar. Måste verkligen inskaffa DJ Hero innan inflyttningsfesten.



Filmmys.


Sent i gårkväll blev det mys med levande ljus, lite godis och en hyffsad thriller på blu-ray. Righteous Kill, en helt okej thriller. Störde mig lite på filmen samtidigt som jag tyckte att den va bra. Men klart sevärd.

Kalas varje kväll.


Här är det fest varje kväll. Fy fan va jag är bra. Baconlindad kycklingfilé, pressad potatis, krämig sås och vitlöksbröd. Helt fantastiskt gott vart det. Sen lite Idol på det. Trevligt.

Förkyld höstdag.


Min förkylning är inte rolig alls idag, men man får stå ut. Har försökt att vara lite duktig, diskat och städat men slutade med att jag hamnade på soffan.

Ligger och slökollar på I Am Legend på Blu-ray samtidigt som jag slösurfar lite på MiniFrank. Får lite dåligt samvete när det är så vackert väder ute, men jag har som sagt förkylningen att skylla på.

Skönt med höst ändå när det bli det blir mörkare, man får klä sig i halsduk och vantar, ha tända ljus och slipper känna sig skyldig för att man inte riktigt orkar gå ut. Så lite höst är inte alltid så tokigt ändå.

Nya PS3-Platinumspel.


En bunt storspel till PS3 har paserat den magiska gränsen på 400 000 sålda ex. och får därför beblandas med Platinum-serien till Playstation 3. Resistance 2, Motor Storm: Pacific Rift, Metal Gear Solid 4 och Killzone 2 är de spel som kommer släppas i serien till ett lite bättre pris och i ett lite fulare omslag. Gratulerar.

Asus Eee Keyboard.



Nu snackar vi kompakt. I Asus Eee Keyboard så är datorn inbyggt i tangentbordet, anslut bara en skärm så har du en komplett dator. Dessutom har tengentbordet en 5" inbyggd pek-skärm som kan användas tillsammans med olika apps.

Under det riktigt snygga skalet på Eee Keybord sitter det en liten microdator med 1,6GHz Atom processor, 1GB RAM, ett SSD minne på 16 eller 32 GB, WiFi, Blåtand och HDMI-utgång.

Skönheten finns på den Amerikanska och Europeiska marknaden i oktober med en prislapp på 400-500 dollar och ska med största sannolikhet användas tillsammans med Windows 7.

Promenader.


Har promenerat en hel del idag, först ner tillstan och tillbaks, åt lite lunch hemma och sen promenerade ut till Maxi och tillbaks. Så duktig så. Men som vanligt måste man ha med sig något hem när man är ute på promenader.

Råkade bli en Eva Solo 'disktrasa' och en blu-ray-film. Righteous Kill, vet inte ens vad det är för film men den va billig, är med Robert De Niro och Al Pacino och verkade riktigt spännande om man går efter vad som stod på baksidan.

Byt kanal som Harry Potter.

Låter helt galet men den här trollstaven är en fjärrkontroll. Den är rörelsekänslig och har totalt 13 olika rörelser/kommandon. Du för den motsols i cirklar för att sänka och medsols för att höja. Med ett snabbt slag uppåt eller neråt byter du kanal. Mer information kan du hitta här. Den kommer finnas på marknaden den första oktober till priset 49 pund.

Photoshop-fotoram.


En riktigt snygg fotoram för Photoshop/Apple-nörden. Kostar 25 dollar eller 45 dollar för två.

Duktiga/tapetval.


Idag vaknade vi tidigt, så innan klockan hade blivit tio hade vi vart ute med 10 sop-påsar med saker som vi kastat och rensat ur efter gårdagens storstädning och burit ner ett sideboard och en vägghylla ner i förådet som inte fick plats nu när vi valde att ställa upp Expediten i köket istället.

Har precis fyllt i papper om tapetval till nya lägenheten, ska knalla bort och lämna det till bovärden halv tolv nu. I hela hallen/matrummet blir det en helvit tapet, men vertikala streck som knappt syns, för vi ville ha det helvitt, samma tapet blir även på tre vägger i vardagsrummet med en fondvägg med white on white mönster. Det kommer bli kanon.


Shopping i bilder.


Det är trevligt med lite nytt. Riktigt bra att köpa nytt ibland också, vi hade inte tänkt att använda allt i den här lägenheten men vi satte visst igång med en storstädning och byggde ihop och satte upp allt vi köpt.

Tillochmed vajern spände jag upp och satte upp lite bilder på, för märkte att hållarna platsade i de gigantiska hålen efter att min dvd-hylla över soffan trillade ner. Så då kan den få sitta uppe ett tag den också.

Lampan PS Svarva är så fantastik snygg och expediten och stolarna gjorde sig faktiskt ganska bra i det här köket också, men blir ännu bättre i nya lägenheten sen.

Vitt.

Precis hemkommen från den lilla trippen till Linköping ihop med älsklingen, Tobban och Emma. Har vart trevligt, vi har kikat i lite olika inredningsbutiker, handlat på IKEA och ätit thai-buffé. Vi inhandlade lite nytt till nya lägenheten. Men stolarna och lampan kommer vi nog använda innan vi flyttar också, men är bara en månad kvar nu.

Det inhandlade, en fin lampa, två stolar och en byrå/hylla.


Färglägg din PS3.


ColorWare är ett företag som jobbar med att sätta färg på din tillvaro, närmare bestämt dina tekniska prylar. Nyligen har de börjat färglägga PS3 Slim. Kostaden för detta är 145 dollar för en konsoll och en kontroll. För varje extra kontroll tillkommer yttligare 30 dollar. Aningen dyrt men det kan bli riktigt snyggt. Titta in på ColorWare för att prova att färgsätta ett PS3.

Missa inte de övriga produkter de färgsätter. iPhone 3G, iPhone dockstation, andra mobiler, datorer och allt man kan tänka sig. Vissa produkter säljer de även direkt, utan att man behöver skicka in sin egen.

Youtubeklassiker #2


'Sex små moppepojkar ville åka hem, en svängde vänster sen va de bara fem' Värre nödrim än Per Gessle, men helt fantastiskt. Detta klipp va en klassiker långt innan Youtube ens va påtänkt, internet fanns väl knappt. Men det är ändå värt en plats bland Youtubeklassikerna. Det mest komiska med klippet är väl egentligen att när man på nittiotalet ville ha någon hipp person som ska göra en 'informationsvideo' om säker moppeåkning så väljer man Dr. Alban.

Kvällen.

Lillebror kom ju precis när jag slutade skriva sist. Vi roade oss med ett par timmars Fifa, både 09 och 10. De små små ändringarna i tian gör verkligen skillnad ändå. Ska försöka inhandla det så fort det kommer, men kanske blir svårt nu med två månader utan inkomst.

Sen ringde andra bror och frågade om vi inte kunde vara barnvakt. Så tog med mig lillebror, Sarah och Sigge ner dit. Där vi busade ett tag, beställde hem pizza och kebab och började kolla på Barcelona-matchen. Men sen vid halvlek åkte vi hem, såg klart matchen, spelade en hel del Fifa och drack några öl som vi fick av storebror som belöning för barnvakten.

Så har vart en väldigt trevlig dag och kväll faktiskt. Skönt med de här lugna helgerna har jag börjat inse. Ska väl ta och krypa i säng strax, för i morgon ska vi upp tidigt och åka till IKEA med Tobban och Emma, ska bli riktigt kul även det. Så Natti natti.

Hej, jag dricker kaffe.


Akta er för intressesmurfen. Men det händer inte så mycket här. Har spelat lite Fifa 10, sen har jag diskat, spelat lite Fifa till och nu dricker jag kaffe.

Men lite action fick jag i alla fall, den vilda jakten på nyckeln. Matti and the gand kom och skulle låna båtmotorn som står i mitt föråd, men nyckeln va borta.

Sarah har slarvat bort sin så hon använder extranyckeln, och där sitter även alla andra nycklar, så antog att nyckeln va på H&M med henne, så Matti och dom va där nere, men Sarah satt på informationen att nyckeln fortfarande ska finnas kvar i lägenheten. I en väska.

Har rotat igenom varenda jävla väska. Men ingen nyckel. Men rätt som det va kom jag på den geniala idén att söka i min väska - eureka! där låg den, vem som lagt den där vet jag inte. Men skulle gissa på den där busungen Sarah.

Men nu fick de sin motor i alla fall och kunde ge sig ut på en liten fisketur, båten va full så jag fick stanna hemma. Därav sitter jag här hemma och dricker kaffe. Är lite 'barnvakt' dock, Sigrid är här och håller mig sällskap.

Nu blir det nog lite mer Playstation 3, eller så sitter jag väl kvar här och nördar ett tag till kanske. Ingen som vet.

Men se där, nu kom lillebror. Då har jag någon att spöa i Fifa.

Kvällen&helgen.

Är precis hemkommen från jobbet som de som läst förra inlägget redan vet. Tog en sväng förbi Bolaget på vägen hem och handla några öl, va sugen. Men det blir väldigt lugnt i helgen.

Ikväll blir det en öl och god mat. Taco och Idol med småtjejerna, Sarah och Sigrid. Blir nog trevligt. Sen på söndag har vi planerat en liten Ikea-visit ihop med de nya husägarna Tobban och Emma. Grattis som fan. Ska bli trevligt även det, vi ska nog handla endel saker till nya lägenheten redan då. Får ta lite i taget så det inte blir så dyrt direkt efter flytten.

Så ser den närmasta planeringen ut, låter väl ok. Ha en fin kväll!

Nu blir det en Zlatopramen, lite Håkan Hellström och Fifa 10.

Work work.


Kom precis hem från jobbet. Har vart en riktigt bra dag idag som gått fort. Har mest gjort ny grafik till förstasidan i webbutiken och stått i den fysiska butiken, så kul. Tycker det vart ganska fint, speciellt fågeln och advents-stjärnorna.

Förresten får jag antsällning 5 oktober, grattis till mig.

iTunes 9 & iPhone OS 3.1



iTunes 9
Nu finns iTunes 9 uppe för nerladdning/uppdatering. Med ny förbättrad navigering i iTunes-bibliotek och all nerladdningsbart material i iTunes Store. Nytt är också iTunes LP och iTunes Extra där du nu kan få mer inforamtion om albumen och artisterna, texter, foton, videos och massor av extramaterial.

Ett nytt och enkelt sätt att dela med sig av sitt iTunes-bibliotek till upp till fem datorer i hemmet - kallat Home Sharing.

Dessutom har det kommit en helt ny funktion för iPhone-användare där man kan sortera och organisera sina apps på iPhonen direkt i iTunes, vilket verkar smart.


iPhone OS 3.1
Nya firmwareuppdateringen innehåller egentligen inte så mycket. Det lägger till fliken med ringsignaler i AppStore och gör det möjligt att organisera apps via iTunes 9.

Spotify-appens minus.


Nu har jag använt Spotify-appen till iPhone några dagar. Den är egentligen magisk, men känns såklart inte lika stort som när man först upptäckte Spotify. Dessutom har Spotify just på iPhone några begränsningar.

Något jag verkligen stör mig på är att det inte går att ha appen öppen i bakrunden när man t.ex skriver sms eller surfar. Det beror helt och hållet på att Apple är så upplåsta (Andorid-versionen går att ha öppen i bakrunden, även på en iPhone om man jailbreakar den).

Väldigt störande om man får ett SMS eller om man får för sig att twittra eller använda någon annan app. Då får man helt enkelt starta iPod-spelaren om man vill njuta av lite musik under tiden man gör något annat.

Dessutom funkar inte appen tillsammans med fjärrkontrollen på mina hörlurar, vet inte om det bara gäller SmartTalk som jag använder, men när jag byter låt på kontrollen så startas en ny låt i iPod-spelaren istället. Så det är två störningsmoment, annars är det genialt.

FIFA10 Demo.


Idag släpps demot av FIFA 10. Så det dyker upp med uppdateringen i PSN senare i kväll. Spelet släpps första oktober.

Ögonmått.


Nu har jag fixat allt som skulle fixas idag. Kontraktet är skrivet, det är inflytt 1/11, men antagligen lite tidigare för renoveringen blir nog ganska snabbt klar och 1/11 är en söndag så vi kan antagligen börja i veckan redan. Vi får nya tepeter i vardagsrummet och hallen/matdelen och nymålat i badrum och kök.

Finns en helvit tapet, med väldigt lite mönster, så tror att det blir den överallt och det blir vitmålat i både badrum och kök, så det kommer bli väldigt ljust och fint.

Fick låna nyckel till lägenheten så har vart där uppe nån timme och tagit lite mått och 55 foton. Visade sig att jag har ett rätt bra ögonmått för allt som vi planerat att inhandla kommer få plats. Så det kommer blir så förbannat bra.

Alternative Playlist.


Har gjort en Alternative Lifestyle Spotify-playlist som jag tänkte dela med mig av. Lägger till album jag bloggat om och annan musik jag gillar. Du som läsare är också välkommen att lägga till dina egna favoritlåtar i listan.

Du hittar listan här.

He's alive!


Min söta lilla MiniFrank är vid liv. Han har fått nytt moderbord, tredje bärbara datorn jag bränner. Är det jag eller är det bara så? Som tur är gick det här på garantin eftersom den lilla rackarn bara är 8 månader. Tillskillnad från min Sony Vaio som va 13 månader och det kostade 11 700 kronor att byta på, vilket jag såklart inte gjorde.

Skönt också att MiniFrank inte ens va formaterad, så all min skit fanns kvar.

The E.N.D.


Black Eye Peas nya album The E.N.D har jag lyssnat på ett bra tag nu, men det har gått upp för mig att det är riktigt jävla bra. De flesta låtarna på skivan är faktiskt bra. Skön skiva man bara kan ha stå på. Sen finns det några riktigt bra låtar som Alive och Rock That Body.

Lyssna på The E.N.D på Spotify här.

Men tycker att omslaget är så fruktansvärt fult dock, påminner om ett av Takidas som jag heller inte riktigt tål att titta på. Kanske bara är jag?


09.09.09.

Ett datum som inte kommer så ofta. Idag står det endel på schemat. Ska snart ner till stan för att skriva på kontraktet på nya lägenheten, efter det ska jag träffa bovärden och få tapetboken och försöka få med mig honom upp i lägenheten så jag kan ta några mått. Så vi vet vilken storlek av matbord och annat vi kan inhandla.

Fick även ett sms från Onoff, tydligen ska MiniFrank vara vid liv igen så måste dit och hämta den lilla stackarn också.

Sen i kväll kommer lillebror och ser fotbollen, så det ska bli kul med.  Så skönt att det händer lite idag. Men nu är det bäst att jag gör mig klar för att knalla mot staden. Hej.


Art/day.


Flickan och jag tog bussen ner till stan för att äta lunch, Thai-buffé på Zhenwei. Riktigt gott va det. Sen knallade vi några varv på stan. Jag handlade fina pappersclips som jag har tänkt att sätta upp lite fina foton på en spänd wire med sen i nya lägenheten.

Sarah handlade canvas, oljefärg och penslar på Clas Ohlson, så vi har precis målat lite. Råkade nog förstöra min tavla, men kanske kan bättra på den när det torkat. För det är mest lite utkladdad färg ändå. Vart mer nöjd med fotot.

Lägenhetsplanering.

I morgon ska vi skriva på för nya lägenheten, spännande. När kontraktet är klart får vi hämta tapetkatalogen och börja välja tapeter. Men tror att det blir vitt i alla rum. Så köper vi till några egna tapeter och gör fondväggar senare istället.

Men planeringen och shoppinglistan börjar bli klar. Matsalsdelen ska vi ha röd och vit, stort vitt matbord och vita stolar på en stor röd matta och en stor röd lampa, kanske den vita lampan om det blir för mycket med den röda.

Hallen som sitter ihop med matsalsdelen blir också röd/vit, en Malm-byrå med lite fina röda vaser på tillsammans med min vackra röda telefon Kirk. Men delen precis innanför dörren blir svart/vit med den fina tapeten Familjen av Lisa Bengtsson och en svart kapphängare från EM som vi hittade igår. 

Vardagsrummet har vi det mesta till redan men lampan PS Svarva ska inhandlas och kanske ett likadant skrivbord till så kontorsdelen blir lite större, om det får plats. Men känslan säger att det kommer blir riktigt bra.


Idol 2009.

Ni har väl inte missat att den onda juryn och alla människor med drömmar som är redo att göra bort sig i tv är tillbaka ikväll? Idol alltså, klockan 20.00 på TV4.


Lady Gaga-Hörlurar.


Lady Gaga har designat ett par hörlurar för Beats By Dr. Dre som är ett märke i samarbete med Monster. De är döpta till Heartbeats och tanken med hörlurarna är att de ska se ut som ett smycke men ändå har fokus på ljudkvalité. Dessutom har hörlurarna kontroll, microfon och svarsknapp för att fungera till iPhone.

Priset är satt till dryga 100 dollar och de kommer gå att köpa hos Apple och andra Monster-försäljare fr.o.m Oktober.


Udda laddare.

Kinesis K3 Laddare är ganska annorlunda jämfört med andra universal-laddare man ser på marknaden. K3 kan drivas av både sol- och vindenergi, man laddar upp det inbyggda batteriet, när det väl är fulladdat så kan du ladda en mobiltelefon upp till 5 ggr och en mp3-spelare upp till 10 gånger. Om det vore så att man befinner sig i totalt mörker och utan vind kan man även ladda upp den vid ett vanligt eluttag.


En trött kisse.


Missy är trött och tycker att det är lite trångt på pappas skrivbord.

Tv-hösten.


Tv-hösten tycks ha börjat. Igår började Ensam Mamma Söker, idag Färjan 3 och i morgon Idol. Men det är inte direkt de svenska premiärerna man längtar efter. Snart börjar antagligen alla storserier i USA sändas också, det ser vi fram emot.

Dagen.

Dagen startade lugnt, lite städning och plock här hemma bara. Sen klockan två hade jag en tid bokad på psykhuset. Efter det så har jag och flickan vart iväg med Tobban resten av dagen. Vart omkring i stan i några möbelbutiker. Sen joinade Emma också och då åkte vi till Svea och åt kebab. Fin parmiddag. Så det har vart riktigt trevligt.

Ligger hemma på soffan trött och mätt nu. Äter pigilin och har det bra, inhandade en låda med 15st pigilin för 25 spänn, vilket kap! Skulle gissa att det mest blir soffa och tv ikväll faktiskt, as usual.

Spotify i AppStore.


Idag kan man ladda ner Spotify i Apples AppStore för iPhone och även på Andorid Market för Andorid-mobiler. Testade om det gick att avnända med bara ett vanligt Day Pass, men det funkade inte. Så har precis köpt Premium och loggat in och ska testa Appen nu.

Uppdatering. Funkar riktigt bra, låtarna startar snabbt (varierar såklart beroende på 3G-täckning eller om man kör via Wi-Fi) och de har gjort ett bra jobb med att få det att se ut precis som 'iPod' i iPhonen, bara i en grön ton. 

Bra översikt över alla sina spelistor och riktigt snabb sync om man ändrar något i spellistorna i mobilen eller på datorn. Sparning till offline spellistor funkar också riktigt bra, den börjar automatisk ladda ner de spelistor man har valt så fort man ansluter till ett Wi-Fi-nät.

Krävs antagligen lite mer använding innan man verkligen kan avgöra hur bra det är, och om det är värt de 99kr/månaden det kostar att använda det.


En film om Android-appen kan du se här.

Fler vackra kameror.



Här är ännu en riktigt snygg 'microsystem'-kamera som liknar Panasonic LUMIX GF1 som jag skrev om herom dagen på de flesta plan, även i utseendet. Så det här är Olympos variant Olympus E-P1, kan inte låta bli att bli lite småkär i den med det gigantiska objektivet. Men snyggast är de kanske ändå med pannkaksobjektivet, för de ser så retro och söta ut då.



Påtal om retro så släpper Leica snart en riktigt snygg kamera i klassiskt retroutseende. Leica M9. Den lanseras 090909 kl 09.09, fyndigt va?


Va tvungen att ha med den här söta haklappen också, för den väldigt unga fotografen.

Zlatans mål på radio.

'Världsrekord, det är världsrekord!' Radiokommentatorerna blir en aning till sig av Zlatans avgörande igår. Lyssna här.


Mario Kart: The Movie.


Riktigt 'seriöst' hemmabygge av en Mario Kart: The Movie Trailer.

Zlatan får en boll i magen.


Det tåls att ses igen (och igen).

Lägenhetsvisningar.

Bostadsstiftelsen jag bor i nu hade en speciell visningsdag idag, så har varit på 4 visningar nu på morgonen. Hade egentligen inte tänkt att bo kvar här i närheten men nu har vi nog ändå bestämt oss för en lägenhet som bara ligger ett kvarter här ifrån, en tvåa i ett höghus, inglasad stor balkong, vi får alla rum förutom sovrummet renoverat för det va redan fint, så allt kommer bli riktigt fräscht och samtidigt skönt att bo kvar i samma område, får gå till samma gamla affär och allt sånt.

Så tror det känns riktigt bra faktiskt, billigare och smidigare att flytta inom samma, slipper dubbla hyror och allt sånt trams. Inflytten blir antagligen 1/11.

SAAB kan reklam.


Vi minns alla vilken hit SAAB's reklam med Oh Laura's låt Release Me blev, måste erkänna att SAAB's nya reklamfilm är bland den snyggaste jag sett. Den går på tv nu, eller så kan ni se den här. Den heter 'Upplev ett nytt perspektiv'.

Från slit till lugn.

Hemma igen efter ännu en lång dag på jobbet, åkte in lika tidigt som igår för idag har det vart marknad. Så har haft ett stånd med grejer från butiken till halva priset. Så har haft ett halvstånd hela dagen skulle man kunna säga.

Skönt att vara hemma, längtar lite efter soffan även om jag bara sitter några meter i från skönheten. Så tror faktiskt det blir ganska lugnt ikväll också, är lite festsugen men tror bara det blir fotboll och väldigt väldigt lugnt.

Kvällen.



Har en lugn hemmakväll, som de flesta andra kvällar här hemma. Sett på film och ätit gott. Tjejen ville ha biffar, potatis och sås, så det va bara för mig att göra det. Vart riktigt gott.

Har sett filmen Crank, inte direkt någon ny film för tvåan har tillochmed hunnit komma, men jag har inte sett den innan och den va faktiskt ritkgit bra, fartfylld action.

Klockan är visst inte så mycket än, så kanske hinner mer Crank 2 också. Men annars blir det nog inte så händelserikt för vi båda ska upp och jobba tidigt i morgon.

Uppdatering. Såg även Crank 2, bra även den men de va nästan lite väl överdriven.

En rosa dröm.


Innan jul samtidigt som Nintendo lanserar WiiMote i svart så släpper de även Nintendo DSi i flera nya färger. Bland annat den här riktigt heta rosa. Julklapp till flickan kanske?

Panasonic LUMIX GF1.


Vill bara uppmärksamma er på en riktigt snygg och cool kameranyhet, Panasonic LUMIX DMC-GF1. Världens minsta systemkamera, ser mer ut som en kompaktkamera men har utbytbar optik. Vilket de kallar microsystem.

Den har 12.1-megapixel, filmar i 720p HD, 3"-skärm, HDMI-utgång och mycket annat trevligt. Kommer att finnas på marknaden i oktober, till ett ganska högt pris, 899 dollar ligger priset på och då kan man välja mellan två olika optikpaket och ett flertal olika färger.



Work.


Kom precis hem från jobbet, har vart en trevlig dag idag faktiskt. Blandade visst ihop lite tider så åkte in redan vid åtta i morse, men hur jobbigt det än va att ta sig ur sängen i morse så va det riktigt skönt att börja jobba tidigt. Annars börjar jag oftast inte förens vid lunch och då blir det så seg start på dagen.

Har fotat lite ljus till webshopen idag, fick gå och handla mig en tändare för det kunde jag inte hitta någonstans. Ser lite trevligare ut med levande ljus tänkte jag.

Men nu är jag hemma, efter en lång dag eftersom jag började lite för tidigt. Men vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu, men soffan och lite tv-spel lockar alltid. Ska väl forska lite i om det hänt något roligt i världen värt att blogga om också.

Låt den rätte komma in.


Såg precis 'Låt den rätte komma in', väldigt udda men riktigt bra film. Kan förstå att den blir så pass omtalad och blir nominerad till en massa filmpriser.

The Boondock Saints 2.


En utav mina favoritfilmer The Boondock Saints får en uppföljare. The Boondocksaints II: All Saints Day, har premiär i slutet av oktober. Ser riktigt lovande ut.


Nyklippt.



Känns alltid så tokigt att vara nyklippt. Men nu är jag det och får helt enkelt stå ut med det. Nya glasögonen är betydligt snyggare än nya frisyren i alla fall. Men nöjd ändå.

En våt ros.


Varken mer eller mindre. Vattnade tjejens rosor på köksbordet, och tyckte det vart lite fint.

Tjockiskärlek.


'Hellre hänga med ett chipshjärta i påsen än ett par chipstuttar som hänger som påsar' Som jag brukar säga. Igår när jag låg och tittade på en usel film (Spring Breakdown) så visade chipsen mig lite kärlek.

Bokningsug.

Det kommer ett par 'måste-ha-spel' den närmsta tiden. NHL 10 17/9,  FIFA 10 1/10 och DJ Hero 23/10 så man känner verkligen suget efter att lägga ett par bokningar.

Nu har även DJ Hero Renegade Edition dykt upp på flera svenska sidor för boknig, lyxversionen av DJ Hero i samarbete med Eminem och Jay-Z, med mer exlusivt turntable, turntable-stand/bärväska och en bonus-CD med osläppta spår med Eminem och Jay-Z.

Priset på Renegade ligger på 1999kr och den vanliga på 1245kr, priset på sportspelen ligger som vanlgit runt 599kr. 


Youtubeklassiker #1


Svårt att tänka mig ett bättre sätt att starta Youtubeklassiker på,
Corky And The Juicepigs - Gay Eskimo.


Ny kategori - Internet.

'It's on the internet so it must be true' - måste vara ett av mina favoritcitat. Eftersom man hittar mycket skit på internet som man kanske vill dela med sig av så tänkte jag att jag kunde ha en kategori för det. Så i framtiden dyker det säkert upp några trevliga länkar och kanske några youtubeklassiker.

Svart WiiMote.

 

Lagom till jul släpps en svart WiiMote i USA, förhoppningsvis även i Europa. Den kommer i ett paket ihop med en matchande WiiMotionPlus och WiiMoteJacket, givetvis kommer även en matchande nonchuk men den köps separat.

Vakna med stil.

Det här är Sonys nya ICF-CL75iP, skulle jag med glädje vakna till varje morgon. En mångsidig liten pryl förklädd till hi-tech-väckarklocka.

Du kan vakna till dina egna låtar, radio, ett gäng förinstallerade naturläten eller en egen inspelning på 10 sekunder. För mina tankar till Davids uppvaknande i Vanilla Sky, men det är ett helt annat blogginlägg.

Den har 1GB inbyggt minne, färgskärmen på 7" visar både video och bilder, givetvis spelar den upp musik, både via MP3 eller genom den inbyggda FM/AM radion och som ni ser så fungerar den även som iPod/iPhone-docka. Priset sägs hamna på ca. 150 dollar.


Nooka ♥ Svampbob.

Klocktillverkaren Nooka hyllar Svampbobfyrkant i samband med hans 10års jubileum med en liten fin klockerie inspirerad av huvudpersonen. Klockorna ligger på mellan 175 - 275 dollar.


Onsdag.

Hade en lugn och skön start, såg en riktigt bra film. Sen knallade jag ner till stan, postade ett viktigt brev och sen hamnade jag hos frisören, så nu är jag kortklippt. Tror det blev ganska bra faktiskt men svårt att avgöra innan man har waxinerat det ordentligt.

Efter klippningen mötte jag upp Matti och Emil som va hos Eriks far med Erik och spelade FIFA, på projektorduk, säkert 150", så det va rejält underhållande. Spelade några timmar men sen bestämde vi oss för att gå och handla några öl och lite mat, så för mig fick det bli nacho de luxe på Drottningkebab och några Carlsberg Export, verkligen inte fel. Så har vart en riktigt trevlig dag, och förbaskat kul att träffa Erik för det va länge sen.

Men nu fick jag skynda hem och möta tjejen som hade glömt nycklarna hemma och kom hem från en shoppingtur med HM-tjejerna strax innan tio.

Skulle sätta alla mina pengar på att det blir film och nattmacka nu, sätter ni emot?


Solo.

Idag är jag ledig, tjejen jobbar. Vaknade alldeles för tidigt för att gå upp, så satte på en film och låg kvar på soffan istället, för va tydligen där jag somnade i natt. Såg The Boat That Rocked, fantastisk film.

Så har inte mycket planerat idag heller. Funderar dock på att kanske besöka en frisör och så måste jag lägga på några brev. Men så förbannat actionfylld lär inte den här dagen bli.


Wii Fit Plus.


Uppföljaren av Wii Fit, Wii Fit Plus släpps i början av i Oktober.


The Boat That Rocked.


Fantastisk film, håller verkligen samma klass som mina favorit filmer i samma genre High Fidelity och Almost Famous, musikfilmer om vi ska kalla de det kanske. Riktigt bra, rolig, bra skådespelare och grym musik.

Vem tusan har lånat min Almost Famous? Ge tillbaks! Missa inte det grymma soundtracket till The Boat The Rocked - Spotify.

Fired Up.


Flickan fick som hon ville så det fick bli tonårsfilm ikväll. Fired Up, en film om två överkåta tonårskillar som åker på cheerleaderläger för att ragga tjejer, men det blir inte riktigt som de tänkt sig. Riktigt rolig.

Walk.


Idag har jag haft tvättstuga, och tvättstugan ligger på andra sidan gården. För att slippa ta upp nyckeln och gå genom källaren brukar jag gå runt huset, 'like a fucking champion'-tänkte jag och kom och tänka på den här bilden som jag hade låg sparad i min inspirations-katalog.

Har vart på andra promenader idag också faktiskt, kom precis hem från en lägenhetsvisning. Det va en insats som behövs renoveras, så skulle kunna vara kul. Men då krävs det ganska mycket pengar.

Nu är det kväll igen, tror jag känner för filmkväll även ikväll, men Beckfilmerna är slut nu så tror det får bli 'Låt Den Rätta Komma In', eller någon av flickvännens tonårsfilmer kanske.

Fulsnygg IKEA-design.


Börjar med golvlampan Svarva i PS-serien designad av Front, klassiskt svenskt, svarvat, men nytänk. Tycker verkligen den är fulsnygg men är kär i den, blir som en skulptur i rummet, den ska absolut få flytta hem till mig inom en snar framtid.

Bokhyllan Nybygge av Francis Cayouette, ser inte riktigt klar ut, men äskar även formen på den, tyvärr tycker inte flickvännen detsamma så den kommer antagligen inte få bo hos mig.

De snart klassiska stolarna Urban formgivna av C Öjerstam/M Elebäck, har jag egentligen aldrg tyckt vart snygga, men har kärat ner mig i dessa på senare tid. Roliga färger som gör sig utmärkt till ett stort vitt köksbord. Är också ett planerat inköp.

PS3 Slim & Firmware 3.0



Idag är en ganska stor nyhetsdag för Sony Playstation, både PS3 Slim och den nya Frimware 3.0 släpps. PS3 Slim har jag skrivit en hel del om redan här och här.

Mest påtagliga skillnaden på nya systemuppdateringen är den nya startup-loggan, den glittriga, mer rörliga nya bakrunden (som va till dagens ära rosa på min konsoll) och nya menyknappen "What's new" som visar de senaste uppdateringarna i PlaystationStore, de senaste spel du spelat och sen några rekommenderade 'länkar'. Läs alla uppdateringar i Firmware 3.0 här.


Zlatans första mål.


Zlatans första mål i Barcelona, det blev en vacker slängnick.


Första September.

Det är inte klokt, första höstmånaden är redan här. Vart tog sommaren vägen?

Sitter precis som igår i telefon med myndigheter och fyller i en ansökan. Man kan bli deprimerad av mindre.

Idag står det inte så hemst mycket på schemat heller, bara att jag måste få in den här ansökan och sen ska vi på lägenhetsvisning kl. 17.30. Har inte fått några klara besked om lägenheten vi vill ha, och eftersom månadskiftet har passerat så skjuts flytten upp en månad, till första januari istället. Men om det inte blir den hittar vi säkert någon annan bra, man upptäcker att det finns en hel del fina lägenheter i den här stan när man letar lite.

RSS 2.0

BloggportalenBloggtoppen