Skafferi fyllt med fylla.


Vem sa att man inte kan köpa lycka?

Årets sista dag.

Låter nästan vemodigt. Men det är en dag som ska firas såklart. Först ska vi på födelsedagskalas eftersom Emmie, storebrors flickvän fyller år. Sen ska vi hem hit och styra upp middag för ett gäng vänner. Så blir en hel dags firande.

Vaknade tidigt i morse och åkte ner till stan en sväng, handlade present och det allra sista till middagen. Så verkligen full fart hela dagen. Ska bara städa och fixa det sista här nu sen bär det iväg på kalas.

Setup.


Tur att man kan hålla sig uppkopplad trots att Comhem (eller om det är det här huset) är fucked up. Redigerar bilder och spelar Hästpojken i stordatorn, surfar på miniFrank och lånar internet från iPhonen. Blir aningen rörigt men det funkar.

Annars har det vart en helt vanlig rätt lugn dag på jobbet idag. Kom hem, åt och nu har jag tvättstuga. Så för jävla upphettsande är det inte. Men jag är lycklig ändå.

Från där jag ropar.


Hästpojkens nya skiva 'Från där jag ropar' släpptes igår. Singeln 'Gitarrer & bas, trummor & hat' som släpptes för några veckor sedan föll jag för direkt.

Så 'Från där jag ropar' fick bli mitt första albumköp på iTunes, någon gång måste vara den första och det funkade riktigt smidigt direkt via iPhonen. Skivan verkar riktigt lovande, aningen lugnare och gladere än den tidigare, Caligula.

Lasagne ala Dennis.


Min lasagne från igår. Väldigt fin, bra och god blev den. Duktig Dennis.

Ett svagt hat.

Avbokade Comhem-teknikern igår för att allt har fungerat som det ska ett par dagar. Men såklart. Idag när man kommer hem från jobbet så funkar inte tv, internet och telefon. Förbannat. Känner ett svagt hat.

Men jag lagar lasagne ala Dennis, blir säkert godare än någonsin. Sen blir det 'Harry Potter och halvblodsprinsen' på blu-ray med älsklingen. Så ska inte klaga ändå.

Mer nytt.




Har var i linköping på en liten shoppingtur med storebror, brorson och älsklingen idag. Handlade endel småtjaffs på IKEA, och en grön stol till matbordet så det blir lite mer färg där. En vit fick flytta till skrivbordet. Fint tycker jag.

Handlade även en stor svart blanksvartlackad barock-spegel på Nordik, den har stått på min önskelista länge och tyckte att det va dags nu.

Fick ta och lägga in en bild på flickans nya sminkbord också, en julklapp. Det är fint, är bäst att flickan får lite som hon vill i lägenheten annars flyttar hon väl.

Handlade även en trådlös videoöverföringsgrej på Netonnet, så jag slipper dra kablar in till sovrummet. Man har en 2.4GHz sändare och mottagare istället, funkar riktigt bra bara att man tappar lite av bildkvalitén. Men det duger helt klart.

Efter shoppingen blev det söndagsmiddag hos mor. Också trevligt och väldigt gott. Annars har det inte hänt så mycket roligt de senaste dagarna, förutom en liten fest i fredags. Flickan bjöd hem lite flickor innan de gick ut bara.

I morgon börjar man jobba igen, slita i tre dagar och sen får man lite nyårsledigt. Ska bli trevligt med nyår, blir middag här med de närmsta. Ser jag fram emot. Hej.

Ny tv.



Vi planerade långt i förväg att vi skulle köpa en sovrums-tv på mellandagsrean. Den började idag, vi skulle egentligen inhandla en ganska enkel Sony som ONOFF sålde för endst 2995kr. Men den va ful så fick bli den här istället. En 32" full-hd LCD från Samsungs 5-serie. Kostade 2000kr mer men vart väldigt nöjd måste jag säga.

Fick jag anledning att plocka fram min gamla Samsung DVD/dvix-spelare också. Så där på bor min apa och robot för tillfället. Fint va?

Julfirande.


Har varit en toppenjul det här. Bästa på många många år. Redan uppesittarkvällen och julklapparna på julaftonsmorgonen avgjorde att det vart den bästa. Julafton firades först med god frukost hos svärmor och sen åkte jag vidare till storebror och firade med hela min familj.

Fantastiskt.

Julaftonsmorgon.


En Georg Jensen-skål, en Jimmy Choo-plånbok, en designtorget-klädhängare, Pen pen-pennmugg, Kay Bojesens teakapa och en lilliput plåtrobot. Så kan inte vara något annat än nöjd som ett litet barn på julafton.

Älsklingen och jag har startat julafton med klappöppning i sängen nu på morgonen. Vi ska ner till hennes mamma på julaftonsfrukost innan vi delar på oss, för jag ska till storebror och hon ska till sin mormor. Men jag är världens lyckligaste över mina klappar.

Uppesittarkväll.





Paket, slagsmål, hockeyspel och mys. Dessutom vart det en hel del glögg och bingo. Jag vann 100kr och några bilar, pappa/farfar vann ny lott. Trevlig kväll och Marcus vart glad över sina 32 paket. God natt & God jul.

Plötsligt händer det.

Helt plötsligt har mitt internet, tv och telefon börjat funka igen. Utan att någon Comhem-tekninker har vart här och jagat bort smurfen i vägghålet. Konstigt, trodde det va ett fel som va trasigt men det lagade sig visst själv, skönt.

En vecka har det vart dött. Udda. Märkte först att teven verkade funka utan störningar nu när jag kom hem, så kollade om modemet blinkade och det gjorde det så fint så.

Har vart på lite julfirande, gröt och skinkmacka hemma hos flickans pappa nu ikväll. Trevligt. Fick med mig en glad flicka hem, för hon fick sminkbordet hon önskat sig, så det har vi skruvat ihop nu, det står så fint inne i sovrummet.

Börjar visst bli natt nu så ska städa upp lite efter Ikea-skruvandet sen är det nog sängen som gäller. Natti.


4:e Advent.


Fjärde adventsfrukost med köttbullemacka, kaffe och risgrynsgröt. Det är inte dumt.

Mitt internet är fortfarande tvärdött och teknikern som ska komma och kolla kommer inte förens den 29:e. Internet&telefonlös och störningar i tv-sändningarna i två veckor. Känns inget roligt alls. För de trodde inte att det bara är mitt modem eftersom jag har problem med teven också, så någon snubbe ska komma och kika på hålet i väggen.

Så blir inte att jag sitter så mycket vid datorn nu, vilket resulterar i rätt få skrivna bloggar. Sitter uppkopplad med mini Frank och iPhonen nu, i soffan efter frukosten och ser på 'Vänner'. Ganska mysigt.

Julen är planerad nu i alla fall. Jobbar måndag till onsdag, men kvällarna är välfyllda med julfiranden. Måndag blir det glögg och julklappspel med älsklingen, Matti och Matilda. Tisdag blir det julfirande hos flickans pappa. Onsdag blir det uppesittarkväll och lite julfirande hos storebror med familj.

Sen på julafton ska vi vara hos storebror igen men då kommer hela familjen på firande. Så ser ut att bli en riktig jul för en gångs skull. Inte bara jag och lillebror som blir lämnade ensamma och sitter och dricker öl och spelar tv-spel, även om de jularna med vart trevliga.

Ska återgå till mitt 'Vänner'-tittande. Glad 4:e Advent.

Trasigt internet.

Mitt internet har vart en aning dumt i huvudet ett par dagar och nu är det tvärdött. Comhem-supporten trodde det va modemet som tagit livet av sig, eller att det har blivit något smurf med väggkontakten.

Mest synd är det om er såklart som går miste om kvalitétsläsning om vad jag ser på tv och äter mig fet på. Stackare. Men jag har säkert fått ett nytt modem snart eller jagat bort smurfen ur kontakten, så bli inte helt förtvivlade nu. Jag finns på Twitter och Facebook ganska ofta ändå, tack vare den kära äppletelefonen. Hej.

Seriedag.

Fick lite extraledigt idag, chefen är sjuk och jag får jobba lite extra timmar i slutet av veckan istället. Är trött och frusen idag och dagen är helt oplanerad, då kan man såklart bädda ner sig i soffan och se på ett helt gäng serier, och Dennis har bunkrat upp rejält. The Big Bang Theory, The Cleveland Show, American Dad, Family Guy, The Simpsons, Californication, How I Met Your Mother och Two And A Half Men. Så jag kan nog hålla mig sysselsatt idag. Hej.

Lite barnvakt.

Har vart barnvakt några timmar till min brorson Marcus, riktig liten skruttunge. Men vart inte så ansträngande, vi satte igång Pure på Playstation 3, sen vägrade han sluta spela, så han satt och spelade under hela tiden han va här.

Funderar på vad jag ska laga för mat ikväll. För har lovat flickan något gott och lite mys. Så bäst jag listar ut vad det är för gott jag ska bjuda på. Go' kväll.

En afton.



Lördagen blev en trevlig afton med SingStar, hotshots och vänner. Som tyvärr spårade ur framåt småtimmarna. Men i övrigt va det en trevlig kväll.

Städat&fint.




Nu har jag städat ett par timmar, tror det är ganska fint nu. Lite duktig har jag vart i alla fall. Passade på att fota lite när det ändå va städat, men de flesta bilderna vart så fula så det blev bara de här kvar.

Första bilden är på en tavla med motiv av Jon Burgerman, snygg som tusan tycker jag, billig och bra. Favoritskålen på bordet också. Sen en bild på vårt pepparkakshus, som jag lovat att inte fota, för flickan vart missnöjd, men jag tycker att det är fint. Så jag ljög. Sen mitt lilla skrivbord, det är lite tomt dock, en skärm till till datorn måste jag ha, sen kanske en liten äppledator får plats någonstans med.

FF.

Fruntimmerfritt/flickfritt hela dagen, för flickan är på shopping med sin farmor och sen jobbkalas. Så vad händer då? Dennis plockar såklart fram mopp och dammsugare och gör fint här hemma. Manlig som han är.

Ska vara värdinna för min lillebrors tjugotreårsfest ikväll. Så tänkte att det är bäst att det är lite fint då. Men kanske inte så smart att städa innan en fest egentligen, men eftersom jag tycker att det är så kul så kan jag städa två gånger.

Så Jesper och hans vänner kommer ikväll, bjuder väl även några av mina vänner om det finns någon som är sugen på att komma. Så blir säkert en trevlig kväll.

Nu ska jag städa. So long suckers.


Lyxig fotoram.


En digital fotoram måste väl varje hushåll ha? Speciellt nu när Samsung har släppt sin lyxram 800P i Korea. Den har en 8" bakbelyst LED-skärm med upplösning på 800x480 pixlar, 2GB inbyggt minne, microSD läsare, blåtand 2.0, spelar bilder, video och musik. Runt 1500kr får man betala, plus frakt, moms och tull. Som hittat.


Silence Amplified.


Har Electrolux lyckats få sina dammsugare för tysta med sina UltraSilencer? För på Silence Amplified tillsätter de ljud istället. Den har inbyggd iPod-docka och högtalare. Det kanske vore något?

Traktor Kontroler X1.


Imponerande. Demo-video med DJ Rafik för att visa upp vad den nya Traktor Kontroler X1 kan göra. Det är en kontroll som låter dig kontrollera DJ-programmet Traktor på ett helt nytt sätt, slipper använda datamusen/trackpaden, blir aningen mer 'proffsit'.

Fredagsnatt.

Hemma efter en kväll hos svärmor. Oplanerat. Sprang på flickans lillasyster på stan när jag kom hem från jobbet, så vart medraggad dit. Trevlig kväll med onlinepizza, några öl och Idolfinalen.

Bryr mig inte så hårt om vem som vann, båda va bra men har inte direkt haft någon favorit i år. Tråkigt för för Calle nu när han fick ta tredje platsen, eftersom Eriks flickväns uppträdande slog det mesta.

Flickan har gått och lagt sig och jag ligger på soffan, ska väl kika lite på tv innan jag somnar in. Natti.

Rullar på.

Dagarna går fort, hinner knappt med att blogga om dagarna. Då är det illa. Sitter på jobbet nu, har lunch och ska precis sätta tänderna i en kyckling/curry-baguette.

Blir trevligt att sluta sen, för då ska jag åka till lillebror på födelsedagskalas, han fyller år idag. Tjugotre. Det bjuds på Färjestad-match, öl och glass. Inte tokigt, men får bli en lugn kväll för ska upp och jobba i morgon igen.

Tulpaner.


Röda (jul-)tulpaner, lite Eva Solo och min Angelina.

Tisdag.


Mina kompisar i soffan. Kaffet, iPhonen och mini Frank.

Rubriker som 'tisdag' tror jag är bevis på bristande inspiration, och att man inte har så mycket att berätta. Mitt liv har börjat bli rätt tråkigt. Jobba, hem och se på tv, äta, sova, klart att alla vill läsa om det. Men trivs ganska bra ändå, dagarna rullar på.

Idag blev det arbete, en aning tokig dag på jobbet. För elen har slutat funka, antagligen pga renoveringen. Så finns bara ett fungerande el-uttag i butiken, man kan i alla fall ha kassan, datorn och några lampor inkopplade. Men i köket är det tvärdött, ingen micro, kaffebryggare, kylskåp eller ljus på toaletten. Typiskt.

Som sagt, nu blir det soffläge, tv, mat och sömn. Hej.

Ledig måndag.

Lyckades äntligen sova lite när jag är ledig, 10.40, världsrekord. Jobbade igår, stod utomhus och sålde adventstjärnor och lite annat i mitt 'julstånd'. Kallt va det, så idag förtjänar jag nog att vara riktigt slapp på min lediga dag när jag trots allt arbetade in söndagen, vilodagen.

Men som vanligt får jag antagligen ägna min lediga dag åt städning och städa upp efter mina tjejer här hemma. Super underhållande såklart. Men ska banne mig hinna med lite serier, kaffe, soffa och filt med, annars blir jag ledsen. Och det är väl ingen som vill att Dennis ska vara ledsen.

Uppdatering.
Klockan har blivit halv fyra och jag har både hunnit med mina serier, en hel del kaffe och leka hemmafru. Dammsugit, diskat och sorterat rena tvätten. Duktigt. Nu bär det snart av till Linköping för en tur på IKEA och Netonnet Lagarshop. Försöka få ihop de sista julklapparna så man slipper styra med det i sista sekunden sen. Hej.

2:a Advent.

Skön morgon, lite adventsfrukost. Kaffet smakar extra bra. Men nu är det dags att snygga till sig för ska in och jobba lite på Borensbergs Julmarknad, vi har lite extraöppet i butiken bara. Kan nog bli mysigt med lite julmarknad. Glad andra advent på er.

Hemmafru.


Idag har jag vart en duktig liten hemmafru. Både tvättat och bakat. Tycker jag va duktigt, speciellt med tanka på att jag va bakis och dan. Bakade croissanter på burk, gick bra men de smakade inte så mycket.

Bakade för att göra frukost till mig och Johan som skulle titta förbi, men sen dök han upp med McDonaldsmat istället. Men vi tvingade i oss varsin croissant och kopp kaffe i alla fall, får citera Johan 'Ja, kaffet och osten va gott' Tack Johan.

Såg Idol och åt gott nere hos flickans mamma igår, sen gick jag vidare på fest hemma hos Johan, lägenheten va full med människor och det vart en rätt trevlig fest faktiskt. Snurrade omkring på stan sen hela natten av någon anledning, kom hem halv 6 i morse och somnade på soffan, efter att flickan gapat lite på mig att jag väsnades. Dumma Dennis, tyckte hon.

Så har lekt med Johan större delen av dagen, sen kom flickan hem från jobbet och både hon och jag somnade på soffan ett par timmar, vaknade precis och är hungrig som en skogshuggare så håller på att göra pommes och schnitzel nu. Mums.

Vidzone lanseras i Sverige idag.


Musikvideotjänsten VidZone till Playstation 3 lanseras idag i Sverige. Tjänsten låter dig streama ett stort urval musikvideos, efter hand kommer även VidZone-exklusiva-videos att släppas, tror det kan vara en trevlig funktion. Perfekt för festen.

Se en VidZone-traieler här.

Zlatans chip.


Han kan den där mannen. Missade matchen igår, men glad att jag fick se målet idag.

Flickansomlektemedelden.


En 'Flickan som lekte med elden'-Blu-ray låg på hallgolvet idag när jag kom hem. Hade helt glömt bort att den skulle komma nu i dagarna, så det va en trevlig överraskning. Så har haft filmkväll här hemma även ikväll, tillsammans med älsklingen och en kebab med bröd.

Filmen va hur som helst riktigt bra, svenska filmer kan kännas lite krystat ibland men det här är banne mig riktigt bra filmer. Slutade dock när det va som mest spännande så nu måste man ta och se 'Luftslottet som sprängdes' inom en snar framtid.

Frågar mig dock om det är meningen att det ska vara så grynig bild i de mörka sekvenserna? Men antar att det är gjort så av någon anledning, 'filmkonst'. För i övrigt är det klockren bildkvalité på Blu-rayutgåvan.

Frost.


Det är frost ute idag. Kallt men vackert. Sitter på jobbet och har lunch, har precis ätit pannkakor och rivna morötter med blåbärssylt som jag fått av flickans farmor. Gott va det. Sitter och sippar på en kopp kaffe och funderar på vad jag ska göra resten av min lunch.

Perfekt kväll.




Vi va lite sena med att tända första advents-ljuset. För vår stake hade visst försvunnit i flytten. Men idag handlade flickan en ny fin, och fina siffror så man inte tänder fel. Mysigt, och väldigt fint vart det.

Har ätit gott ikväll med. Tagliatelle, schnitzel och en tomatsås ála Dennis. Lite av en paradrätt även fast den är så enkel, gott är det i alla fall.

Sen hade jag tid över för filmmys ikväll också. Die Hard, popcorn, loranga och nötkräm, känns nästan lite 90-tal va? Eller ännu tidigare egentligen, men så långt tillbaks kan jag inte minnas, så vi säger 90-tal.

Helt klart en fin kväll i alla fall. Nu blir det lite mer tv innan läggdags. Natti.

RSS 2.0

BloggportalenBloggtoppen