Swedish chameleon.


Igår kom en riktigt intressant kund till vår butik. En ung kille från stockholm som uppfunnit dessa. Det är ställningar till Canon EOS-kameror med HD-inspelning som ersätter en stor dyr videokamera. Alla inställningar som fokus och zoom sköts från ställningens handtag.

Tycker de är helt fantastiskt snygga och ser aningen futuristiska ut, prylhjärtat slår aningen snabbare när man ser något sånt här. Vad han hjorde hos oss kanske jag inte ska avslöja. Men grejerna finns att köpa på Scandinavian Photo om du skulle ha sådär tjugo papp ligga. Mer info finns på företagets hemsida, Swedish chameleon.


Lördagmorgon.

Skönt att få sova ut idag efter att ha gått upp halv åtta helva veckan. Men vaknade som vanligt 07.23 och kollade vad klockan va, men som tur är lyckades jag somna om.

Extra skönt är att det blev en riktigt lugn och skön fredagskväll. Med pizza, chips och nya säsongen av Futurama. Så slapp vakna med träkepa idag, eller kartongkepa som jag börjat kalla det på senare dar.

Ikväll tänkte vi styra upp något trevligt i alla fall. Blir middag här hemma och några kära tittar över. Så det ska nog kunna bli en riktigt fin lördag det här. Men nu tänkte jag ta och starta den här dagen lite försiktigt med kaffe och tv-spel. Hej.

Tuttar.


Innehållet i kartongkepsen. Det är faktiskt bättre än kartongen även den här gången. 4 t-shirtar och 2 kepsar. Men ena kepsen va fel, de hade skickat en likadan som den gröna, men svart. Istället för en helt annan The Hundreds keps. Men det ordnar sin förhoppningsvis.

Dennis McGranth t-shirten va bättre än vad jag trodde tillochmed. Tack älsklingen.

Kartongkeps.


Älskar att få paket, eller det är väl inte paketet man älskar utan innehållet. Men när ett paket ser ut som en stenålderskeps måste man väl ändå älska själva paketet. Bara göra ett hål i botten så har men en väldigt stilig keps. En sån man har på söndagar.

Kärlek vid sista ögonkastet.


Hoppsan. Hur har jag kunnat missa den här videon? Fantastisk.

Sucker Punch.


När jag ändå är inne på temat film kan jag tala om att den här verkar helt fantastiskt grym.

Extreme Movie.


Såg filmen Extreme Movie igår. En extremt sexfixerad tonårskomedi. Riktigt riktigt roligt men helt sjuk. Så om man har aningen sjuk humor så får man inte missa den. Hade aldrig hört talas om den innan men fick syn på den på Ica i Borensberg av alla ställen.

Kvällens grillning.




Kvällens grillning resulterade i chilikycklingspett och grekisksallad, balkonghäng med katterna som vanligt och ett vilda västern avsnitt av Morden i Midsomer. Verkligen inte dumt.

Dennis fixar biffen.


Mina biffar från igår. Vanliga färsbiffar med fetaost, rödlök och basilika i. Hur goda som helst.

Allt&ingenting.

Gårdagen vart mest väldigt trött på soffan. Men va faktiskt lite duktig och städade, tvättade och gjorde fantastiska biffar med fetaost, rödlök och basilika i.

Idag har jag bara jobbat, längre en vanligt. Ska prova på att gå upp några procent. 10 timmar mer i veckan närmare bestämt. Funkade bra i dag i alla fall, men tycker det är lite småjobbigt att behöva gå upp 07.30 varje morgon. Men om jag inte vill dricka kaffe och bajsa innan jobbet kan jag säkert snooza en halvtimme.

Har förresten vart duktig och städat det sista som jag inte orkade igår nu precis. Och lagt kyckling i marinad. För ska göra chilikyckling-spett. Lagom till Morden i Midsomer.

Har vart sinnesjukt trött nu de senaste dagarna, kan bero på helgens bravader. Men vad ska man göra? Tror inte jag skulle klara av veckorna om jag inte fick tillbringa helgnätterna med mina kära vänner.

Blogga har jag också blivit dålig på, finns inget att skriva om när jag inte hinner sitta och läsa prylbloggar hela dagarna. Eller har råd att shoppa en jävla massa. Men ni vet att jag uppdaterar twitter och facebook ständigt så ni behöver inte sakna mig. Tänk på det. Hej.

Helg, måndag, tejp och shopping.




1. Jag spelar biljard. 2. Vi spexade lite på chat roulette, det slutade med att jag dog lite. 3.
T-shirt tryck HUF x Dennis McGrath.


En trevlig helg har passerat. Med lite fester med fina människor. Har hängt största delen av helgen med Emil, Mattis lillebror. Har vart riktigt trevlgit häng här hemma. Emil hittade en keps på Caliroots han ville ha, så då får man göra det som en vän måste göra och beställa en massa t-shirtar så att vi kunde dela på frakten. Hade shoppingförbud men det är lätt hänt att man bryter.

Som tur är blev det inte så dyrt eftersom alla t-shirtar va på rea. Förutom en t-shirt jag får av flickan. En Special Edition t-shirt från HUF i samarbete med Dennis McGrath. En känd skate och flickfotograf. Den är ganska dyr, snygg och man får ett gäng bilder från hans senaste fotobok. Den svarta kepsen från The Hundreds är Emils, den gröna är min. Fint.

Idag är det måndag och jag är ledig, men har tvättid och man skulle kunna säga att det behövs städas lite här hemma efter helgen. Så jag kan nog hålla mig sysselsatt. Hej.


Nyklippt&ny tee.


Det skedde i tisdags men jag har inte funnit någon riktig blogginspiration. Det sker inte så mycket här annars. Jobbar, kommer hem, äter, spelar lite tv-spel, ser på Vänner och sover. Men klagar inte, trivs rätt bra ändå. Vi ses.

Go'morron.


Frukostkaffe i min nya fina mugg från Dorre design. Med puckot. Blir nog lite Wipeout HD nu innan det är dags att ge sig av till jobbet med. Ha en fin dag.

Första.



Första dagen på jobbet efter semestern va inte så farligt, gick både bra och snabbt. Dessutom va far påväg mot staden när jag slutade så åkte in med honom.

Hoppade av på stan, klippte mig, köpte en fin Nike-tee och några namnsdagspresenter, för flickan har namnsdag två gånger den här veckan när det är fruntimmervecka. En fin Iittala Marimekko-skål och ett par fina trosor, men de får inte ni se, bara jag.

Sen blev det en tur ner till storebror och hälsa på Alice, Agnes och de andra. Fika och lite bus. Sen hem för att äta gott och se på Morden i Midsomer. Blev favorit i repris, samma som vi åt hos Nicklas i lördags. Grillad fläskkotlett, färskpotatis, grekisk sallad och peppar-bea.

Nu är det nästan natt och jag ska ta och krypa ner i sängen och se lite 'Vänner'. Sen är det bara vänta på att ännu en dag ska passera. Vi ses.

Väderskillnader.



Ösregn under grillkväll/promenad via kanal.

Ny värld


Lorentz & M.Sakarias nya låt/video 'Ny Värld'. Grafik av Leolyxxx.

Semesterslut.

Idag är sista dagen på min semester. Men haft två rätt fantastiska veckor faktiskt, har fler dagar att ta ut med så jätteledsen behöver jag inte vara. Har en del jag vill hinna med idag, men känner inte för att göra något alls.

Igår efter att ha kommit hem från lördagens riktigt trevliga grillfest med övernattning hos Nicklas och sen tillbringat ett par timmar nere hos storebror så upptäckte jag att kylen stog på glänt. Kul. Alla kylvaror va bara att kasta, mjölken hade förvandlats till filmjölk.

Tur det trillade in lite pengar på kontot idag så man hade råd att handla, men mindre kul va att jag blåst 2000kr redan efter att vart vaken 40 minuter. Köpte busskort online och gick och handlade frukost och lite annat.

Dags för andra veckans semesterskägg att ryka nu, måste vara fin när man ska tillbaks till jobbet i morgon. Funderar starkt på att gå ner till stan och klippa mig med, om jag orkar.

Efter två panka semesterveckor är shoppingsuget rätt stort också, så kanske skulle gå och köpa sig något fint. Vi får se vad den här dagen har att ge, först måste jag bara orka vakna.

Lax.


Det är fredagskväll och jag har tagit en öl på balkongen i min ensamhet. Tills flickan kom hem lagade jag grillad laxfilé och sparris, färska räkor, färskpotatis och smögensås. Både katterna och flickan vart nöjda. Nu vet jag inte vad det blir av kvällen. Sånt som märks. Hej.

Mer onsdag.



Onsdagen va en rätt händelserik dag när jag tänker efter. Innan bebisfika och Onsdagsklubb så va jag nere på stan med älsklingen. Vi åt god lunch på Sjöbris och promenerade längs med strandpromenaden. Där vi mötte flickans mamma som låg och sola.

Jag satt där helt oskyldigt i skuggan med allt jag ägde utlagt i gräset. Så kom det en krigsmås med diarré och anföll mig. Han lyckades träffa mina skor, byxor, tröja, iPhone, kamera och kameraväska med sitt bajs. Vilket svin. Men förutom det så va faktiskt onsdagen en helt fantstisk dag.

Onsdagsklubben.


Efter fikan och bebisträffen hemma hos familjen Klarin/Kjellqvist i onsdags blev det lite kalas. Plockade först upp Nicklas på hemvägen och sen åkte hem hit. Tog några öl på balkongen och sen promenerade ner på lite förkrök hos Johan. Riktigt trevligt. Sen begav vi oss in till Texas/Terrassen för lite Onsdagsklubb. Hyffsat trevligt även det.

Systrar.




Världens sötaste Alice har nu fått en lillasyster, i måndags morse kom världens sötaste och minsta Agnes. Vi va där nere och hälsade på och tog en fika i onsdags.

Svårt att tänka sig att hon bara va två dagar gammal. Livet är helt otroligt egentligen. Nu har vi en Agnes i familjen.

Dagar.

Dagarna på semestern passerar. Två dagar hemma i lägenheten. Måndagen började med att storebror ringde och talade om att de fött en liten flicka på morgonen, en liten Agnes vart det. Underbart. Ska åka och hälsa på dem idag. Blev ett dopp uppe i sommarstugan på måndagkvällen med en rastlös nybliven pappa också.

Tisdagen vart också en lång dag hemma i lägenheten. Ösregn, lite efterlängtat, det började nästan gå att andas igen. Hann med lite städning så lite duktig va jag. Så förutom en liten bebis så har det inte hänt så mycket upphettsande.

Idag ska jag som sagt träffa bebis, sen får vi hoppas att jag hinner med ett par till fantastiskta sommardagar innan semestern tar slut. Vi ses.

Stugan 10-11.07.10.


Stug och ö-häng.










Blev verkligen en helt fatastisk vistelse i stugan återigen. Sol, bad, båt, grillning, öl, bus, goda vänner och allt sånt som behövs. Jag, Sarah, Tobban Fredrik, David, Matilda, Jesper och Krisse vart vi till slut. Riktigt trevlgit festande och mycket båt och ö-häng. Det gör vi om.

Kaffe och packning.

Tar en kaffe och packar lite här hemma nu. Ska upp till stugan om en stund. Blir ett fint litet gäng som ska komma upp idag.

Jag, Tobban och Fredrik ska åka om en liten stund. Sen kommer Sarah, Matilda och Matti upp efter att flickan slutat jobba. Ännu senare kommer david. Lillebror och Krisse är redan där uppe. Så ett fint litet gäng.

Dessutom är det Räk&Rock-afton på campingen, vi skippar nog räkorna och grillar hos oss istället. Men klart vi ska ner och lyssna på lite gubbrock. Men innan dess ska vi väl hinna med lite bad från klippa och kanske dra upp några abborrar. Kan inte bli något annat än fantastiskt. Dela det bästa jag vet med de jag helst vill dela det med. Perfekt.

Prinsessan.


Vad som egentligen händer när man räddat tv-spelsprinsessan. De är dyra i drift.

Me and my Johnson.


När jag sitter och saknar vår båt som mest så dyker den här reklamvideon upp på Feber. En gammal reklamvideo för Johnsons-båtmotorer. En sån som sitter på vår båt nu. Den kan vinklas lite sött och snuskigt eftersom Johonson är slang för snopp.

Bara för att.


Sen den här bilden bara för att den är min bästa.

Three and a half men.






Tre män som har semester, hemkörningspizza, FIFA10, PS3-kontroll med snodd så den hittar hem, en platta öl, Morgan (½-man), busiga kattungar, Youtube på iMAC 27" och fem taskiga bilder. Kärlek. 

Rutiner.



Hemma igen alltså och tillbaks till rutinerna. Kaffe, knäckis och Futurama på morgonkvisten. Idag lyxade jag även till det med en grillad abborre på knäckemackan. Delade såklart med mig till katterna. Ljög alltså i förra inlägget, abborrarna va inte grillade och uppätna, bara grillade, kom på att jag hade två med mig hem. Smarrigt.

Hemma igen.








Vill tro att bilderna säger det mesta men har haft fyra helt fantastiska dagar uppe i sommarstugan. Fiskat, badat, solat, grillat, skjutit och umgåts med älsklingen och familjen. Jag drog upp totalt 12 abborrar som alla har grillats och ätis. Vår bad-klippa/ö måste vara min absoluta favoritplats här på jordklotet. Helt fantastiskt.

Men nu är jag hemma igen, inte så dumt det heller. Två helt lediga dagar hemma innan det är dags för stugfärd med några vänner och ha kalas där uppe. Redan efter dessa dagar så är det här den bästa semestern jag någonsin haft. Kan säga det med säkerhet efter som jag aldrig haft någon innan.

Båt.



Har legat ute på båten i två timmar nu. Helt fantastiskt verkligen. Uppe i stugan för lite lunch nu sen blir det nog en tur till. Fantastisk.

PANG PANG.


Min nya leksak. Kolsyrepistol med riktigt bra tryck i. Pistolskytte är så förbannat kul. Och måste erkänna att jag är förjävla bra på det.

Trevlig helg.

Helgen började med en oplanerad utgång på fredagkvällen. Ner till stan för att ta några öl, träffa vänner och titta på folk. Satt på uteserveringen på torget. Riktigt mysigt.

Lördagen kom lillebror och pappa in till stan för att kolla in den storslagna Motalafestivalen. Det blev grill och kalas hemma hos oss först. Eller vi blev kvar där i stort sett hela kvällen. Riktigt jävla trevligt och vi blev ett gäng trevliga typer. Så riktigt lyckad kväll.

Hann bara vakna på söndagen innan det va dags att packa ihop och dra upp till stugan. Så då spenderades nästan hela dagen på stranden. Sen vart det lite pistolskytte, inhandlade en kolsyrepistol i lördags när jag va med lillebror och pappa en sväng till Linköping. Ville ha något att leka med på min semester, då är det perfekt med ett vapen.

Storebror och familj tittade även upp och det blev grillning och lite annat trevligt. Så helt klart ännu en fantastisk helg. Nu ska jag spendera några dygn till av min semester här uppe i sommarstugan. Underbart.

Semester.


Första semsterbestyret blev att leka Ernst, sätta lite basilika och mynta i fina plåthinkar jag köpt på jobbet (vi har inte bara radiostyrt nu när vi har fått större och finare butik).

Eller som Ernst säkert så fint och målande skulle sagt. 'Basilikan kom från ovan och penetrerade jorden samtidigt som jag smekte ner den med mina brunbrända fingrar'.

Blev tillochmed sponsrad med myntan. Eftersom att jag är så söt. Eller för att den va så ful.

Yepp, har semester nu. Första sen jag hade sommarlov i skolan. Första riktiga planerade ledigheten. Om inte sjukskrivning räknas. Riktigt skönt. Och det blev mer än vad jag räknat med. För hade räknat med att jobba i morgon och sen ta en veckas semster. Men jag fick ledigt i morgon och ta hela två veckor. Det blir 17 dagar semester för mig. Underbart.

PS.
Näst bästa med dagen måste ändå vara att Spotify-appen till iPhone äntligen uppdaterades. Så nu går det multitaska (ha musiken i bakgrunden) och även styra musiken med den vanliga musikkontrollen. Perfekt.


Räka på balkongen.


Flickan överraskade med kall Miller och idén om att äta räktoast ute på balkongen. Toast med saltat smör, majonäs, gräddfil, dill, rödlök, flingsalt och färska räkor. Fantastiskt.

Fåglar.


Matade små jävla fåglar med makaroner på min lunch idag. Söta. Det kom över 20 stycken och ville smaka. Lekte lite med bilden i Photoshop för iPhone innan jag laddade upp den om ni undrar varför den ser så jävla konstig ut.

RSS 2.0

BloggportalenBloggtoppen