Kyla.


Klarar inte av den här jävla kylan. Dessutam va det el-fel på jobbet idag så kunde inte få upp värmen över 10 grader. Så trött och ihjälfrusen på bussen hem att jag helst bara ville gråta. Fy fan. Ska försöka få i mig någon het soppa fort som bara fan. Får blir kycklingsoppa. Knorrs. Aldrig testat deras påssoppor, hoppas de går att äta. Hej.

Nu finns iPad i Sverige.


Nu säljs iPad i svergie. Även som ej import med andra ord. Finns att hitta både på ONOFF och El-giganten. Priset ligger på från 4690kr, vilket är lägre än vad jag vågade tro. Bra.

Lugnt.


Precis som utlovat blev det en väldigt lugn dag med Black Ops, serier och en kebabtallrik. Vad jag trodde skulle vara min sista teorilektion på körskolan visade sig vara en informationskväll. Så nästa vecka blir min sista lektion.

Om jag inte går om några för måste ändå övninsköra någon/några månader så kan vara bra att upprepa lektionerna med kanske. Får se.

I morgon lanseras iPad i Svergie. Spännande. Eller mest spännande är väl vad som händer på app-fronten nu. Och att det kommer bli enklare att få tag på tillbehör till min lilla kärlek.

Nepp, nu blir det julmust, en apelsin och mer Black Ops. Ska försöka bjuda in Bea så jag får döda nån jag känner. Hej.

Lite jul.
Inte klokt att det snart är jul. Första advent har redan passerat. Har inte orkat lägga ner så mycket energi på julpyntet än. Men det kommer. Dock har jag inskaffat några nyheter på den fronten. Två fina plexiglasstjärnor och en i frostat glas - med lysdioder i. Väldigt fina. Kommer från världens bästa affär såklart. Delphinium.se i Borensberg. Vi har halva priset på all julbelysning så kom in och gör klipp.

iPad i Sverige.


Ser ut som att iPad kommer börja säljas i sverige i morgon, eller redan inatt efter 00.01. Media Markt har gått ut med att de ska ha nattöppet natten tills i morgon. Förhoppningsvis rör det sig om den riktigt lanseringen i sverige och inte import.

Sägs att flera kommer börja sälja iPad i morgon och Tele2 har gått ut med priserna för sitt surfpaket speciellt för iPad. Den som lever får se.

Uppdaterad.
Nu är det bekräftat att Apple släpper iPad i Sverige i morgon. Den 30:de November.

Dagarna.

Det blev en riktigt trevlig lördagkväll sen. Matti, lillebror och Tobban kom över. Blev endel FIFA11, Milan-matchen och lite fylla. Riktigt trevligt. Men resulterade i en riktigt slapp söndag. Känner fortfarande av spåren från lördagen. Men är ledig idag och det blir en riktigt lugn dag med lite serier, Black Ops och antagligen en kebabtallrik för är förbannat sugen. Sen ska jag på sista teorilektionen ikväll. Ha en fin dag, det ska jag ha. Hej.

Helg igen.


Blev en lugn och skön fredag. Med lasagne och Idol. För skulle upp tidigt idag och gå på handledarkurs med Tobban så jag får övningsköra med honom. Nu är det avklarat. Skönt. Sista teorilektionen på måndag, sen blir det att boka riskettan och halkan. Sen är det bara köra och skriva upp kvar. Känns som att man kan se ljuset i tunneln i alla fall.

Hade tänkt att ta det tvärlugnt i helgen. Men när man äntligen känner sig helt ledig och dessutom hör Matti av sig och vill hitta på något. Då kommer suget efter en spel-och-någon-öl-kväll. Så inhandlat lite nödvändigheter och planerat för en just sån kväll. Ska bli trevligt.

Ska röja upp lite här nu sen hinner jag nog med lite Black Ops på PS3an innan flickan kommer hem och Matti dyker upp. Hej.

iPad i sverige.


Det verkar som det verkligen drar ihop sig till en iPad-lansering i sverige. Bland annat så kom det upp en iPad-informationssida på ONOFF igår kväll. Där de talade om att de kommer sälja iPads i utvalda butiker både med och utan abonnemang. Men den försvann lika fort igen. Men något är på gång i alla fall. ONOFF har dessutom börjat fylla på med iPad-tillbehör.

Jag ser dock inte fram emot lanseringen så enormt, det är snarare det som händer efteråt. När det kommer fler svenska appar och det har redan börjat trilla in. Framförallt de svenska tidningarna. Tycker det är dags för Spotify att göra sin app iPadanpassad nu. Den som lever får se, det kommer hända mycket på iPad-fronten nu som sagt.

Lussekatt.


Inte dumt att komma hem till lite kaffe, lussebulle och Black Ops. Spelade min bästa Black Ops-match någonsin. Trevligt. Första lussebullen för säsongen också. Inte dumt.

Hade äntligen fått mitt körkortstillstånd nu när jag kom hem. Och på lördag ska jag på handledarkurs med Tobban så kan äntligen börja övningsköra. Dessutom är det sista teorikursen på måndag så det börjar bli dags att styra upp allt det här nu. Halkan och risk ettan. Sen är det bara proven kvar. Kom igen nu Dennis.

Den vita golfen som jag skulle köpa av min storebror verkar ha blivit en grön golf i bättre skick. Förhoppningsvis har han styrt upp den affären till nästa vecka så jag kan övningsköra i min egen bil. Ser verkligen fram emot det här.

Nu blir det mat, tv och soffa. Mandelpotatis i ugn, laxburgare och romsås. Förhoppningsvis riktigt gott. Får se vad det är för skit på teven. Go' kväll.

Tove Styrke.


Bara för att det är ett snyggt skivomslag. Men det finns faktiskt några sköna låtar på skivan också. High And Low och Beating On A Better Drum. Spotifylänk.

News+ till iPad.


News+ från Bonnier är en tidningstjänst till iPad. Riktigt snyggt och smidigt sätt att läsa olika tidningar. Dock alldeles för dyrt i mitt tycke. Speciellt när det är gratis att läsa på nätet, men helt klart en smidig funktion.

Har testat Experessen och Extras iPad-appar och blev faktikst imponerad. Och det här ser faktikst ännu bättre ut. Men tyvärr tror jag inte det är värt pengarna. Speciellt inte för mig som aldrig köper dags- och kvällstidningar, men för er som gör det ofta kan det säkert vara värt en prenumeration via News+.

Pris ex. Expressen 99kr/mån, DN 199kr/mån. ca. 15-20kr per lösnummer.

Apple AirPlay


En kort film som visar Apples AirPlay. Riktigt sugen på att kunna använda detta. Så blir att inskaffa en Apple TV eller en liten AirPort Express snart. Dock kan en AirPort endast streama ljud så en Apple TV är att föredra. Får hoppas att nya Apple TV snart släpps i sverige, annars får man helt enkelt importera eller köpa av någon dyr importör.

Förutom dessa lösningar så kommer det även förstärkare, trådlösa högtalare och andra spelare som kommer stödja denna funktion. Ganska övertygad om att det också kommer komma en liten dongel som gör detta möjligt till vilken ljudenhet som helst.


iOS 4.2.1.


Igår lanserades slutgiltiga versionen av iOS 4.2. Den ger AirPlay - möjligheten att strömma musik och video från sin iOS-enhet. Dessutom ger den oss iPad-användare svenska menyer och tangentbord, multitasking och möjligheten att göra mappar.

Jag har dock kört en beta av 4.2 senaste månaden som innehöll allt förutom just AirPlay. Nu när det finns svenska som användarspråk borde man kunna förvänta sig en svensk lansering av iPad och att fler av våra svenska appar får iPad-stöd. Som Spotify t.ex. Så förhoppningsvis händer det lite på iPad-fronten den kommande tiden.

Full fart.

Fick starta dagen ganska lugnt med lite tv och Black Ops. Men sen har det vart full fart. Hart vart barnvakt. Markcus har vart här och busat lite. Mest mitt PS3 som va barnvakt dock. Sen har jag pluggat lite teori och vart på teorilektion på körskolan, fick tårta idag eftersom det va sista lektionen. Men jag har en kvar eftersom jag missade den första. Nu är det tvättstuga som gäller. Men snart blir det soffa, potatisgratäng och lugn. Trevligt.

Våldgäst.


Skön och lugn söndag idag. Startade med lite Killzone 3 och filmen Watchmen. Den va smått fantastisk, inte sett den innan. Aningen dumt.

Sen kom Johan. Han tvingade mig att se på UFC och äta kebab. Vilken jävel. Dessutom tvingade han med mig till ONOFF för att köpa Call Of Duty: Black Ops. Vilken jävel han är den där Johan. Men riktigt nöjd med mitt köp faktiskt. Riktigt kul. Börjar komma in i den här FPS-svängen nu. Kul. Dessutom köpte jag Saving Private Ryan på blu-ray. Fick den för 75kr så kunde inte motstå. Mycket våld idag med andra ord.

Nu ska jag bara få hem Johan och få flickan i säng så kan det bli en natt med endel Black Ops-övning. Trevligt. Men de envisas med att titta på Gossip Girl och ta upp massa dyrbar krigstid. Typiskt. Go' natt.

Slappt.


Idag har jag och Angelina spela Killzone 3 nästan hela dagen. Riktigt slapp dag med andra ord. Men nu har flickan kommit hem från jobbet och vi har fått lite mat i magen. Så kanske dags att gör något vettigt av den här dagen. Får se vad vi hittar på. Hej.

Uppdaterad.
Det vettiga vi gjorde av kvällen blev såklart att äta popcorn, dricka jordgubbsaft och se på Så Mycket Bättre. Det va såklart lika bra den här veckan. Riktigt bra.

Har vart två riktigt slappa dagar nu. Mest tv-spel och serier för min del. Angelina är pappig och har inte lämnat mitt knä. Så söt. Konstigt att man blir tröttare av att vila. Jag är helt slut efter två vilodagar. Förlåt att jag är en dålig bloggare när jag är slapp, men det har ni väl lärt er nu. Hej igen.

Fredag.

Ännu en vecka har passerat i raketfart. Skönt när det är så. Blev en fredagkväll med taco och Idol hemma hos svärmor. Mycket trevligt. Sitter och inväntar Idolresultatet nu innan det får bli taxi hem. Blev glöggpremiär ikväll också. Smarrigt.

Sinnessjukt att det snart är jul. Men det ska bli mysigt. Det gör dock inget om de beslutar sig för att korta ner åren lite och plockar bort några vintermånader. Orkar inte med kylan. Speciellt så orkar min hud inte det. Förbannade psoriasis. Allt om ingenting. Trevlig helg.

Killzone 3.Igår öppnades Killzone 3 betan upp för alla PSN Plus-medlemmar. Jag brukar inte tycka om FPS-spel. Mest beronde på att jag är så dålig och tycker att det är svårt. Men Killzone 3 fastnade jag faktiskt för direkt. Ganska lätt att komma in i trots hög svårighetsgrad. Så en del av natten och en stund till nu på morgonen fick tillbringas åt det. Riktigt underhållande.

Köttbulle.


Det är snart dags för köttbullemackasäsong. Startade dagen med en god köttbullemacka, kaffe och lite trevlig läsning. Inte dumt. Men snart dags att ge sig iväg till jobbet.

Respekt.


En katt som får stor respekt. Precis som vår söta monsterkatt Angie.

Besviken nörd.


Den stora nyheten som Apple höll på kom idag klockan fyra svensk tid. Den storslagna nyheten som fått hela nörd-världen att stå stilla va att The Beatles kommer till iTunes. Inte så intressant kanske.

En kväll.Blev en riktigt trevlig kväll igår. Lillebror och Johan tittade över en sväng. Johan drog tidigt men Jesper va kvar och spelade och tittade på tv med oss. WiiSports åkte fram. Evigheter sen. Riktigt underhållande fortfarande. Lottodragningar. Jag har vunnit 29kr. Grattis till mig. Och Så mycket bättre. En riktigt trevlig kväll helt enkelt. Bra.

Vit Dualshock 3.Söt min flicka är som inte kan vänta med att ge julklappar. Det hemliga paketet vi hämtade på posten igår visade sig vara en vit PS3-kontroll. Alltid velat ha det. Söt hon är.

Så mycket bättre.


Ikväll är det dags igen. Förra avnsittet i serien va helt klart bäst. Petters dag. Och dessa två låtar va helt klart bäst. Smått fantastiskt. TV4 klockan 20.00, missa inte det.

Fuck.

Veckan har passerat och det skulle såklart firas. Med en grillning och två välförtjänta öl. Jag snickrade ihop ett par chili-biffar som jag grillade och serverade tillsammans med ugnsrostad potatis och grekisk sallad. Fantastiskt. Och såklart lite älskling och Idol också. Men tycker Idol va riktigt dåligt igår bara duetterna som va bra.

Körkortstillståndet jag har väntat på i tre veckor ringde jag och frågade vart det höll hus igår. 'Men jag kan se här att du inte skickat in något synintyg'. Nehe, OK?. Jag gjorde en snabb beställning på nätet och läste antagligen inte så noga. Betalade och såg glad ut, trodde att man skulle få något utskick i alla fall. Men icke.

Men nu är syntest inbokat på måndag. Dessutom är handledarkursen tillsammans med min vän Tobban inbokad den 27de. Så snart blir det åka av. 

Idag står det pakethämtning på Maxi, blåsa värdecheck på ONOFF och lunch på stan på schemat. Ser ut att kunna bli en fin dag. Time Crisis eller DJ Hero 2 till PS3 är frågan. För då blir det även en fin kväll. Tv-spel, kanske någon öl och sedan Så mycket bättre.

Kommer bli en bra dag det här.

Ett litet paket.Igår fick jag ett litet paket från Hong Kong. Det var min efterlängtade dockstation till iPaden. Syns i plasten att den inte är äkta, men betalade bara 0,01 dollar för den på eBay och den fungerar så helt klart värt pengarna. Blir dock att köpa en original sen.

Start.
Leksaker och orkidéknoppar. Kall snöjävel. Kaffe och morgonläsning.

Seg morgon efter tolv timmar i sängen. Gick och la oss redan vid halv tio igår helt slut båda två. Men man blir inte direkt piggare efter tolv timmar i sängen. Förslappad. Men skönt att inte börja förens ett då så man slipper stressa iväg. Men snart är det även dags för mig att hoppa in i duschen och göra sig ordning för att ge sig iväg. Tråkigt att man inte hinner eller orkar med så mycket mer än jobb de dagarna man jobbar. Svenssonlivet.

Slapp men duktig.

Har vart en riktigt lugn måndag. Låg lite efter med mina serier så har tittat på Two And a Half Men, How I Met Your Mother, The Office, The Simpsons, American Dad, Family Guy och The Cleveland Show. Men sen har jag även pluggat teori och gjort mitt första simulerade teoriprov. Blev godkänd med 61 rätt av 70. Ganska bra. Sen har jag vart på teorilektion precis och nu har jag tvättstuga. Så är lite duktig också. Inte bara slapp. Bra Dennis.

Häng.
Igår blev det öl och lite spel med Matti. Sarah och Ewe hängde med oss också. Mycket trevligt. Tyvärr blev det ina högvinster dikret. Resulterade dock i en seg dag idag. Låg i sängen med huvudvärk till fyra idag. Mindre bra.

PIXLR#14


Fantastisk.
Fantastiskt skön lugn och fin kväll. Riktigt god räktoast tillsammans med vin och Idol. Bra.

Jambox.


Jambox är en riktigt snygg blåtandshögtalare. Ser riktigt trevlig ut men kostar tyvärr 200 dollar. Vilket kan vara lite i överkant. Men man blir ändå aningen sugen på att äga en.

Kort vecka.

Veckan blev precis kortare! Blev strömavbrott i butiken så gick hem en timme tidigare. Dessutom hade jag räknat med att jobba i morgon eftersom cheferna är iväg. Men slog mig tidigare idag att det faktiskt är röd dag i morgon och då brukar vi inte ha öppet. Trevligt, så det måste jag fira med en öl till Idol ikväll. Dessutom blir det räktoast. Så ska börja styra upp kvällens mys nu. Hej.

Snabbis.

Det blev en snabbvisit i linköping och Ikea idag innan jobbet. Tillsammans med Tobban och Emma. Inhandlade ett nytt bord så nu får matbordet stå kvar som skrivbord. Bra. Ett par gardiner blev det med. Annars har dagen passerat ganska obemärkt. Nu ska jag montera bord. Sen mat och soffhäng. Hej.

Pimp my skrivbord.Har vart ganska nöjd med mitt enorma skrivbord. Men ekfaner är inte det snyggaste (längre) så har funderar på att byta ut mina två skrivbord mot ett likadant bord som vi har som matbord. Ett Melltorp från IKEA. Tycker det är förbanant snyggt, enkelt och billigt. Så har haft planer på att testa att byta ut. Och trots en extremt trött Dennis så gjorde jag det ikväll.

Blir riktigt fint. Men ovant när det blir mindre och så tomt inne i hörnet där dvdhyllorna står nu. Men en vanesak, så måste nog köpa ett nytt Melltorp så jag kan ha kvar det här som skrivbord. Förutom det måste jag inhandla stativ till bakre högtalarna, en ny fet Samsung-skärm (FX2490HD) och en röd Ballograf 'Bank desk set'-penna. Tänk vad vackert det skulle bli. Ett måste.

Dessutom vill jag pimpa köket lite. En gardin vore på sin plats. Flickan köpte dock en röd julgardin för 45kr och satte upp. Ser lite mer hemtrevligt ut. Men jag vill ha en röd Marimekko och såklart en pepparkvarn från Muuto. Den färgglada som påminner om LEGO. För måste ha lite nytt vackert ute i köket för att matcha mitt nya fina knivblock från Eva Solo.

Före.


'Kontoret'.


Köket.


Sockerkicka.

Vaknade med huvudvärk och feber i morse. På soffan efter en nästintill sömnlös natt. Men efter en halv liter juice och Ipren så orkade jag mig iväg till jobbet. Får inte bli sjuk den här veckan. För om jag är sjuk får vi ha butiken stängd. Inte bra.

Köpte burn, cola och choklad påväg till jobbet. Tänkte att jag får sockerkicka mig genom den här dagen. Som tur är så funkade det ganska bra. Är dock helt slut nu, så resten av dagen tillbringar jag nog nerbäddad i soffan. Hej.

Smurfar i din iPhone.


Nu i november släpps spelet Smurf's Village i Apple AppStore. Till iPhone, iPad och iPod Touch med andra ord. Spelet går ut på att man ska bygga upp sin smurfby. Kan gissa att det har stora likheter med FarmVille och liknande spel.

Men när det är smurfar inblandade så blir det genast mer intressant såklart. Det är ingen mindre än speljätten Capcom som står bakom spelet. Det måste testas.

MUBI på PS3.På onsdag lanseras filmtjänsten MUBI på Playstation 3. Äntligen en fungerande filmtjänst för oss här i sverige. Tjänsten gör det möjligt att hyra och streama film från nätet. Dessutom funkar det som ett socialtnätverkt där man delar med sig av sina favoritfilmer till vänner. Tror det kan bli riktigt intressant.


Kycklingwok.


Ser kanske inget vidare ut på bild men det va riktigt gott. Kycklingwok med ris och sötsursås.

Måndagen.

Ännu en måndag som blev aningen mer fartfylld än vad mina måndagar normalt brukar vara. Får nog tacka nyktra helger för det. Först tog jag emot paket från DHL. Mycket trevligt. Men sen har jag hunnit med att klippa mig, en snabbis ner till staden för att köpa knivställ och sen teorilektion på körskolan. Duktigt.

Provade att klippa mig hos Milad Frisör. Nyöppnat i mitt kvarter. Tänkte att jag va tvungen att testa. Men han va faktiskt riktigt bra. Inte på svenska dock. Men klippte snabbt och bra. Rakade med en livsfarlig rakkniv och sen plockade han fram en tråd han rullade mot huden och ansade hår med. Både lite här och där i ansiktet. Len som en barnrumpa blev jag i alla fall så verkar funka. Dessutom kostade det bara 130kr och man fick ett stämpelkort så att var femte klippning blir gratis. Perfekt. Dit lär jag gå fler gånger.

Nu ska jag göra kycklingwok täntke jag. Sen blir det soffmys med min sjuka flicka. Hej.

Mr.Lacy.Plockade fram förra vinterns fodrade Nike Dunk Hi och diskade av dem och pimpade dem med nya fina lila skosnören från Mr.Lacy. Från KarmaLoop-beställningen. Blev riktigt nöjd.

Eva Solo knivblock.

Inhandlade ett knivställ från Eva Solo idag. På Smålandsglas här i stan. Hade ett presentkort där och har länge velat ha det. Riktigt snyggt. Kommer upp en riktig bild när jag orkat städa och piffa i köket.

Unboxing.
Vårt KarmaLoop-paket har kommit. DHL körde ut det direkt till dörren. Vilken lyx. Att vi bara åkte på 160kr i tull är dessutom helt fantastiskt. Det visade sig att 19 tees, två skärp, 4 skosnören, 3 nyckelringar och en askkopp är rätt så mycket grejer.

Min del av beställningen:

Vi två, 17 år.


Det förra inlägget förde mina tankar till det här klippet. Det finns med på Explodera Bateria. Konsert-DVD med Håkan. Från ännu en tidig spelning. Extremt dålig kvalité men tycker ändå att det är värt en titt/lyssning.

Klubbland.


Nu kan man hitta Klubbland #10 på SVT Play. Tillägnat Håkan Hellström. En 10 år gammal intervju och en spelning på Emmaboda festivalen från elfte augusti år tvåtusen. Helt fantastiskt. Älskar den unga och förvirrade Håkan, som tur är har det inte hänt så mycket på tio år. Dessutom får man inte missa en extremt ung och oskuldsfull Timo Räisänen på scen.

RSS 2.0

BloggportalenBloggtoppen