2xDennis.


Jag från midsommar och jag från idag.

Nytt skydd.


Man ska skydda det man älskar. Hittade ett fint iPhoneskydd idag när jag väntade på bussen. På Teliabutiken. Behövdes, jag tappade den i helgen igen och det började glipa mellan silverkanten och bakre plasten, inte bra. Kan tvingas köpa en iPhone 4 i sommar. Men den fick faktiskt nytt liv i sina nya kläder. Mattsvart hårdplast. Snyggt.

Stugvistelse.




Det blev en fantastisk stugvistelse under midsommarhelgen. Blev mer midsommarfirande, grillning och mys med familjen. Alice gav mig ett namn för första gången, Dinsin heter jag nu. En hel del badande och brända axlar blev det också. Men fantastiskt.

Midsommarbilder.


Midsommarhelgen.

Haft en riktigt fin midsommarhelg. Började med häng på flickans pappas vätternbrygga. Fantastiskt. Sen promenerade vi hem till Tobban och Emma där det blev kalas. Grillning, jordgubbar, lekar och sånt som hör midsommar till. Så blev ett riktigt lyckat kalas.

Sen på midsommardagen åkte vi upp till sommarstugan, blev ännu mer sol, grillning och kalas. Verkligen en fantastisk helg. Laddar upp ett gäng bilder när jag har tid och ork. Hej.

Min underkropp.




Nu har jag vart på stan en sväng. Det va öppet som tur va, anade att fler butiker hade öppet eftersom flickvännen jobbade till ett. Hittade ett par fina Wrangler-chinos och ett par låga vita Convers. Lite somrigt i alla fall. Tror det blir en vit farfarströja upptill. Frågan är om man ska ha upprullade byxor idag eller inte.

Blir lite ledsen, har pratat med bröderna och pappa i sommarstugan. De saknar mig, jag saknar dem och det är konstigt att inte vara där. Höra hur de sitter på trallen och solar och hela campinen är överfull. Men en grillafton med bästa vännerna brukar slå allt, så ska inte vara ledsen. Sakna kan man få göra.

Vi ska inte vara hos Tobban och Emma förens vid fem, så lutar åt att vi åker ut till flickans pappa och sätter oss på deras vätternbrygga och myser tills det är dags. De bor dessutom bara 5 minuter ifrån Tobban så blir perfekt.


Dagar.

Har vart en rätt hård vecka med flytt på jobbet. Men samtidigt rätt skönt. Trevligt när det händer något. Så mest jobb och mina grillkvällar som har format denna vecka.

Ikväll efter jobbet gick jag på 67årskalas där det bjöds på tunnbrödsrulle och hof. Flickans farmor. Trevligt.

Imorgon är det Midsommarafton, den kvällen ska firas hemma hos Tobban och Emma. Blir trevligt. Grillafton med vänner. Känns lite vemodigt på samma gång eftersom det blir den enda Midsommar jag inte firar i sommarstugan.

Meningen va att jag skulle hinna storhandla och även köpa några fina shorts och en skjorta innan Midsommar. Men det har såklart inte blivit gjort. Nu har jag inte en aning om det är möjligt att handla något sånt här i stan i morgon.

Sånt som märks, håller tummarna för en bra dag i morgon och att jag hinner med och får tag i allt jag vill. Nu är jag trött och lite grinig så ska nog gå och lägga mig och titta på lite 'Vänner'. So long suckers!

Mina vänner.


Är inne i ett riktigt 'Vänner'-stim nu. Har alla nio säsonger på mediaspelaren i sovrummet och det blir minst 5 avsnitt per kväll. Så de håller mig vaken på nätterna.

Bästa citatatet passerade jag i förrgår natt. Säsong 4 när Phoebe bestlutar sig för att bära sin brors barn.

Phoebe: I'm gonna be giving someone the greatest gift you can possibly give.

Chandler: You're gonna carry their child and get them a Sony Playstation?

Högtalarval.



Börjar bli dags att inhandla nya hemmabiohögtalare. Att det blir ett par Harman/Kardon är jag ganska säker på. Men vet inte vilka jag ska välja, hade bestämt mig för HKTS11 (första bilden), men det har kommit en nyutgåva som heter HKTS30 (andra bilden).

Nästan precis samma, subben är något mindre på den nya men har samma effekt. Gillar båda designerna, nya har lite modernare utseende. Men tycker båda är lika rena, enkla och snygga. Precis som det ska vara.

Svårt val där. Eller?

Stativen skiljer sig något också, ska ha stativ på de två främre högtalarna.

Stativ till Karman/Kardon HKTS11 (HARMAN KARDON HTFS2BQ).




Stativ till Harman/Kardon HKTS30 (HARMAN KARDON HTFS3).


Ensammys.





Flickan är iväg med jobbet så va ensam hemma och hade tråkigt, så då får man göra det bästa av situationen. Man öppnat sig en trefemma och ställer sig vid grillen.

Det blev grillad fläskfilé och sparris till stekt färskpotatis med hemmagjort kryddsmör med persilja från balkongordlingen och flingsalt. Fantastiskt gott.

Mat.


Kvällens grillning. Flintastek med pommes, saltgurka, coleslaw och massa gott. Mumma.

iOS 4.


Jag är uppdaterad! iOS 4 kom 19.00 idag svensk tid. Fantastiskt! Man har verkligen längtat, men stora missen är att inte Spotify går att multitaska, men förhoppningsvis kommer det en uppdatering som ordnar det väldigt snart.

Annars funkar allt precis lika smidigt som man tänkt sig. Katalogerna skapas snabbt och enkelt genom att släppa en app på en annan, dubbelklickar man på hemknappen öppnas listan med appar som är igång och det blir betydligt mycket snyggare med en bakrungsbild på hemskärmen. Sen är det 100 andra små förändringar såklart. Men de stora förändringarna gör verkligen iPhone ännu bättre.

1. Min hemskärm med bakgrund. 2. En öppen katalog, kan max innehålla 12 appar. 3. Multitasking-lista (program som är igång).


Dimma.



Självklart vart det en massa bilder tagna i helgen. Men eftersom jag är för slö för att välja ut några fina så tar jag de som vart sämst. Men ändå bäst.

Cykel.



Vätternrundan gick av stapeln i helgen, och som ni ser så va det inte bara galningar ute på vägarna utan även jag. Kom ingen vart på cykeln på första bilden så fick låna Sigges. Då gick den undan kan jag säga.

En helg.

Ännu en helg har passerar. En trevlig sådan. Känner mig för en gång skull aningen utvilad. Trots en helg full av trevliga fester. Ska in till jobbet nu, vi ska byta butikslokal idag så blir nog en hel del bärande. Sen ska jag hem och uppdatera iPhonen till iOS 4, för den kommer idag. Längtar.

Hel igen.





Igår efter jobbet åkte vi till storebror och firade Alice lite, vi har jobbat så inte hunnit med det än. Det blev lite grillning, någon öl, rabarberpaj och vaniljsås. Precis vad man behöver. Alice vart jätteglad över sin klänning med Kitty på. 'Kitty?' 'Neeeee, KATTEN!'

Energi?



Lunch på jobbet. Försöker hitta lite energi vid min brygga. Första 'doppet'.

Konst.(-ig).


Jag gör som de andra fotograferna, gör bilden svartvit och kallar det konst.

Bussfönster.


En bild fick räcka idag. Har inget att skriva och även om jag hade det så hade jag inte orkar, eller haft lust. Jag är så förbannat trött, irriterad, olycklig och bitter. Men vet inte varför, har vart så några dagar nu och det verkar inte vilja släppa.

Min kväll.



Startade kvällen med en fika och lite tv-spel. Kaffe, munk, sockerkaka, lite Joe Danger och en kisse. Sen vart det några timmar framför datorn för att LIVE-streama Nintendos och Sonys presskonferenser på E3-mässan. Mycket nyheter att ta in. En sammanfattning får komma en annan gång för nu orkar jag inte, den som undrade vet redan. Hej.

Hemma.


Hemma från jobbet nu. Blir kaffe och tv-spel. Yippe för mig.

FHJS.


*en känsla man får ibland.

E3 2010.


E3-mässan startar idag. Världens störtsta spelmässa. Microsoft tjuvstartade igår och talade om att de ska släppa ett nytt Xbox 360, ett mindre, snyggare, tystare med 250GB hårddisk. Kan nog vara en trevlig maskin. Även mycket om sin nya rörelsekänsliga kontroll Kinetc.

Flera storspel har visats redan men det jag har blivit mest tagen av är ett nytt Rayman från Ubisoft. Rayman Origins, tillbaks till 2D och ursött. Plattform och sånt är okänt än men skulle gissa att det blir nerladdningsbart på PSN, WiiWare och Xbox Live.

Microsoft tjuvstartade som sagt med sin presskonferens i går, men idag har både Nintendo och Sony sina. De man mest ser fram emot. Så hoppas på trevliga nyheter.


Nördigt.

Idag har jag tillbringat en hel del tid med mitt PS3. Trevligt, hade ett gäng nya spel att spela och så laddade jag ner Joe Danger. Förbannat underhållande motorcykelracing som är en korsning av klissiker som Excite Bike och Super Mario, förutom racingen så ska man samla på sig stjärnor och annat. Vilket gör att det ibland känns som ett plattformspel. Riktigt roligt.

Slog mig precis att det bara är en vecka tills Apple släpper iOS 4. Multitasking till iPhone.

Annars har jag vart iväg med Mamma på en liten shoppingrunda och haft tvättstuga idag. Så jag har inte bara nördat. Mer intressant än så vart det inte idag. Hej.

Skönt.



Har vart en förbannat seg förmiddag. Legat på sängen med Fry och Bender. Men sen kom jag på att jag skulle bädda ute på balkongen. Spelade Oskar Linnros lite för högt, åt tårta och hade det fantastiskt skönt. Hade verkligen inget att klaga på, trots huvudvärken.

Lördag.




Hade en riktigt trevlig kväll igår. Lite ölhäng med DJ Hero innan flickan kom hem och Johan kom över för att äta grillat. Knyte med rödlök, gräslök, grädde och färskpotatis och marinerad fläskfilé. Riktigt gott. Sen blev det mer trevlgit häng med öl och Chatroulette. Fick ta med bilden med minst kön på. Senare sen knallade vi över på fest hos Sofie. Förbannat trevlig kväll helt enkelt.

Tjuven del 2.



Kolla, jag ertappade honom med att ta fjortisbilder iförd bytet. Och rosa strumpor. Snyggt.

Nu är jag äntligen färdigstädad och i ordning gjord. Vet fortfarande inte vad som händer ikväll men något sällskap får jag säkert. Köttet ligger i marinad och jag ska precis öppna en öl och sätta mig och spela lite DJ Hero. Party.

Gratulerar Svärmor som cyklat Tjejvättern idag! Ledsen att jag inte kom ner till mål, men man är ju knäpp om man ger sig ut i det här vädret. Storm.

Lördagsstök.

Hade en planerad grillafton tillsammans med Mamma, Eva och Nicklas. Men Tanterna va bakis och Nicklas va trött så det blir visst inställt. Men kan säkert få någon annan att komma hit och äta grillat med mig och älsklingen.

Hade visst 70kr pant stog här hemma så nu har jag precis gjort dagens miljögärning och fått gratis färskpotatis på samma gång. Smidigt.

Annars har jag bara städat här hemma hela dagen, så nu är det fint om jag skulle få besök i alla fall. Nu är det dags för lunch, lite sent. Men får bli en grillad korv eller två. Hej.

Tjuven.


Förbannat. Någon stal pengar från mitt sparkonto och köpte jacka, t-shirt och öl bara för att bli glad. Hoppas det hjälpte.

En Adidas Originals jacka i fina färger och en Nike-tee i rödorange med reflextryck köpte han. Hade nog tänk att kanske gå iväg på något. Men det orkade han inte så nu ligger han hemma framför teven. Hej.

Torsdagsdate.




Gick ut och åt med min lilla mamma igår. Hon firade bröllopsdag. 10 år. Men gubben har åkt till Umeå så Jag och Nicklas fick följa med istället. Efter mycket om och men, om vart vi skulle äta så hamnade vi på O´Learys. Tvåhundra gram grillbiff och ett par öl för en halv förmögenhet. Mamma fick friterad glass till dessert och Nicklas och jag fick varsin öl till. Fantastiskt trevlig kväll.

Ännu en kaffekoppbild.


Kaffe, knäckis med ost, Futurama och en närsynt katt. Idag slipper jag i alla fall avbryta mitt morgonmys för att ringa polisen.

Flickans cykel blev stulen natten till igår. Idioter.

Grå dagar.

Ett par trötta, grå, regniga dagar med dålig sömn har passerat. Och jag är oinspirerad igen.

Skaka rumpa.


Onsdagens lunchmusik. Sean Banan - Skaka Rumpa.

Kaffe och Mario.


Slutade fyra idag så kom hem skapligt och fick tillbringa nån timme med senaste Residence, en kopp kaffe och lite Super Mario Galaxy 2. Fantastiskt spel. Nu ska vi gå och handla lite och se om vi kan hitta något gott att äta ikväll. Hej.

iPhone 4. [Uppdaterad]


Visst är den vacker, idag pressenterade Steve Jobs iPhone 4. Den har en extremt högupplöst skärm på 960x640 pixlar och är fortfarande på 3.5 tum. Rostfria ramen runt telefonen används även som antenn.

Den är endast 9.3 mm tjock vilket är 24% smalare än iPhone 3G och 3GS.

Kameran är på 5 megapixel, finns både på fram och baksida och har LED-blixt. FaceTime kallar de den nya videosamtalsfuntkionen, som i början endast kommer att funka via Wi-Fi.

Nya kameran gör det även möjligt att filma i HD. 720p/30fps. Programmet iMovie kommer till iPhone och gör det möjlgit att klippa ihop avancerade filmer direkt i din iPhone 4.

iPhone 4 har samma processor som iPad, kallad A4. Ett större batteri som ger upp till 40% mer samtalstid. Den börjar säljas redan 24:e juni och i sverige har den säljstart i juli.

AT&T kommer att sälja den med 2års-abonnemang för 199 dollar för 16GB och 299 dollar för 32GB. De låter även sina kunder uppgradera sig till iPhone 4 ett halvår innan deras tidigare iPhone-abonnemang löper ut.

Kan bli en dyr sommar om man måste inhandla både en iPad och en iPhone 4.

Uppdaterad.
Se Apples presentationsvideo för iPhone 4.
Se hela
presskonferensen från WWDC10.




Vad sa Steve Jobs?


LIVE-uppdatering. Farmville till iPhone. Guitar Hero på iPhone. iPhone 4, mycket iPhone 4 - A4-processor, skärm med x4 högre upplösning, gyro, 5mpix kamera, LED-blixt, filmar i HD, 720p 30fps. iMovie i iPhone. iPhone OS 4.0 döps om till iOS 4 och släpps 21 juni. De visar iOS 4 nya funktioner som jag redan skrivit om här. Multitasking, förbättrade mailfunktioner, kataloger. iBooks till iPhone. PDF-läsare i iBooks. Mer om iAds - Apple tar över kontrollen av reklam i appar. FaceTime - Videosamtal med kamera på framsidan av iPhone 4. Endast via WiFi under 2010. Priset på iPhone 4 med AT&T är 199 dollar för 16GB och 299 dollar för 32GB. Dessutom låter de sina kunder uppgradera sig till iPhone 4 ett halvår innan deras iPhone-abonnemang går ut. iPhone 4 börjar säljas i fem länder redan 24 Juni. Det va allt!

Vad säger Steve Jobs?


Undra vad Steve Jobs har att berätta för oss idag? Ikväll, nu alldeles strax klockan 19.00 svensk tid har Apple presskonferens. Finns många rykten om en ny iPhone, senaste ryktet är att namnet på den skulle vara iPhone HDS. Fler releasedatum för iPad i eruopa vore trevligt, och OS 4.0 uppdateringen. Snart vet vi.



LIVE-uppdatering.
Farmville till iPhone. Guitar Hero på iPhone. iPhone 4, mycket iPhone 4 - A4-processor, skärm med x4 högre upplösning, gyro, 5mpix kamera, LED-blixt, filmar i HD, 720p 30fps. iMovie i iPhone. iPhone OS 4.0 döps om till iOS 4 och släpps 21 juni. De visar iOS 4 nya funktioner som jag redan skrivit om här. Multitasking, förbättrade mailfunktioner, kataloger. iBooks till iPhone. PDF-läsare i iBooks. Mer om iAds - Apple tar över kontrollen av reklam i appar. FaceTime - Videosamtal med kamera på framsidan av iPhone 4. Endast via WiFi under 2010. Priset på iPhone 4 med AT&T är 199 dollar för 16GB och 299 dollar för 32GB. Dessutom låter de sina kunder uppgradera sig till iPhone 4 ett halvår innan deras iPhone-abonnemang går ut. iPhone 4 börjar säljas i fem länder redan 24 Juni. Det va allt!


Måndag.


Idag är det måndag och jag är ledig, förutom ett litet möte vid 11. Men efter det har jag spenderat min tid tillsammans med Mario och kaffe. Trevligt. Ska iväg och handla lite med far och lillebror nu. Annars vet jag inte riktigt vad som händer. Blir väldigt lugnt, är trött. Konstigt att man inte blir utvilad under helgerna?

Så här snygg va jag i lördags förresten.

Balkonghäng.


Världens sötaste Angie balkonghänger.

En perfekt dag.




Startade lördagen med en promenad ner till staden. Blev räkbaguette och en Carlsberg Hof till frukost tillsammans med svärmor och älsklingen. Helt otroligt väder. Blev en liten promenad i hamnen med och sen hem till balkongen där jag och älsklingen blev kvar hela dagen. Helt underbart.

Framåt kvällen fick vi besök av två Johanar, en Matilda och en Sigge. Grillning, alkoholintag och annat trevlgit tills vi knallade iväg på fest. En helt perfekt dag.

En fredag.



I fredags kom lilla Linn på besök. Blev en riktigt trevlig kväll med god mat, alkohol och bus.

Fjäril.



Idag träffade jag en gigantisk fjäril. Sen gick jag och åt kycklingwrap på min lunchbrygga.

Oinspirerad.

Efter ett par trötta och oinspirerande dagar ska det bli riktigt skönt med helg. Man vet det, om det blir tyst i bloggen så är dennis trött och oinspirerad.

Gissa sida.



Det är inte så jättesvårt att gissa vilken sida av sängen/rummet som är vems här hemma.

Tycker det har hänt för lite i lägenheten sen vi flyttande in. Finns mycket designprylar jag vill köpa för att få ordning på det. Men det är så himla mycket annat som också måste shoppas.

Klockradio Deluxe.




Jag va rastlös innan jobbet idag. Så tog en tur ut till Maxi och ONOFF. Hade fått en presentcheck på 250kr som va tvungen att spenderas. Typiskt när jag nyss shoppat på ONOFF. Men då fick det bli en hi-tech klockradio med iPhone-docka från Sony. Superfin.

Funkar både som musikspelare, väckarklocka och laddare. Med kontroll man kan styra musiken och iPod menyerna med. Riktigt smidigt.

Haft ögonen på den ett tag och nu fick jag den till kalaspris. Ord. pris ligger på 1200kr. Men de hade fyndpris på den så med min check och 10% betalade jag bara 559kr. Bra affär. Sen har mediaspelaren och hårddisken fått ny plats. Fint va?

Angelina.



Hon är bra toksöt min lilla katt. Eller båda, men Missy ville inte vara med på bild idag.

Ensammys.




Flickan har vart ute och ätit med jobbet så jag har vart ensam hemma och haft tv-spel och filmkväll. Va så trött efter jobbet så har knappt haft ångest över att jag låg på sängen och tittade på film istället för att vara ute och göra något.

Bunkrade upp med fett och såg Youth In Revolt, konstig men riktigt bra film där Michael Cera spelar två roller. Man måste bara älska hans alterego Francois Dillinger. Har hunnit med att spela lite Super Mario Galaxy 2 också. Fantastiskt.

RSS 2.0

BloggportalenBloggtoppen